Deel dit artikel ‹ Terug

Weet wat er speelt! In april in Schouwburg Cuijk!

Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016


Veldhuis & Kemper
Of de gladiolen

De mannen zijn tijdgeestiger, muzikaler en hilarischer dan ooit. Da’s niet niks. Dat is alles! Of de gladiolen!
‘Remco Veldhuis en Richard Kemper zijn briljant op elkaar ingespeeld, pingpongen met scherpe dialogen in moordend tempo, hebben een prima oog voor woordgrappen en zuigen de zaal moeiteloos mee in hun belevenissen.’(Het Parool)

vrijdag 1 april - 20.15 uur
22,5 euro (incl pauzeconsumptie * garderobe)
www.veldhuisenkemper.nl 

__________

Stef Bos & band
Een sprong in de tijd

Bos reist in zijn nieuwe theaterconcert met vier kompanen door de tijd, een tocht van een kwart eeuw in woord en muziek. Het wordt een voortdurende afwisseling van oude en nieuwe songs, met de nieuwe cd ‘Kaalvoet’ als vers wapenfeit. Een sprong in de tijd dus.

zaterdag 2 april - 20.15 uur
25,- euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.stefbos.nl 

__________


Prinsessia Show
Koninklijk spektakel voor jong en ouder

Goed nieuws voor de fans van Prinsessia, want Roos, Linde, Iris, Madeliefje en Violet ruilen de prinsessenschool tijdelijk in voor het theater! De vijf vriendinnen hebben elke vrije minuut benut om keihard te oefenen voor hun eerste liveshow. Reken dus maar dat het zal sprankelen op het podium.

zondag 3 april -14.00 & 16.00 uur
17,- euro (inclusief garderobe; exclusief pauzeconsumptie)
www.studio100.nl 

__________


Eric Vaarzon Morel & ensemble
Apocalyps, het mysterie Jeroen Bosch

In 2016 wordt de vijfhonderdste sterfdag van de Nederlandse kunstschilder Jeroen Bosch (ca. 1450-1516) herdacht. Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel brengt met ‘Apocalyps’ een wonderschone ode aan de vooruitstrevende vijftiende-eeuwse surrealist. M.m.v. de wereldberoemde sopraan Claron McFadden, flamencodanseres Raquela Soblechero, acteur David Lucieer en saxofonist Miguel Martinez.

woensdag 6 april - 20.15 uur
22,5 (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.vaarzonmorel.nl 

__________

Van der Laan & Woe
Alles eromheen

Daar zal je ze hebben: Van der Laan en Woe! Hun vorige programma werd genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs De Poelifinario, maar ‘dit programma is nog beter’, concludeerde NRC Handelsblad. Niels van der Laan en Jeroen Woe fileren op theatrale, intelligente en muzikale wijze de tijd waarin we leven en zorgen er tegelijkertijd voor dat er flink wat te lachen valt. Regie: Erik van Muiswinkel.

donderdag 7 april - 20.15 uur
19,5 (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.vanderlaanenwoe.nl 
Laatste kaarten!

__________

Harrie Babba
Van en door Jon van Eerd e.a.

Jon van Eerd schreef een gloednieuw stuk en sleept daarin opnieuw zijn medespelers en het publiek op zijn eigen, unieke manier mee in een wirwar van dolkomische verwikkelingen, gierende kapriolen en hilarische misverstanden. Onbetaalbaar grappig!
Muziek: Marco Braam. Regie: Caroline Frerichs. Spel: Jon van Eerd, Arie Cupé, Irene Kuiper e.a.

vrijdag 8 april - 20.15 uur
25,- euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.pretpakhuis.nl 


__________


Paskal Jakobsen & band
Stedentrip

Paskal Jakobsen trekt al ruim twintig jaar volle zalen met BLØF. Toch wil hij ook wel eens zijn favoriete nummers van anderen spelen. Hij kiest prachtige nummers van onder anderen Maarten van Roozendaal, Ramses Shaffy, Thé Lau en Bram Vermeulen, maar ook eigen liedjes die niet in het vaste BLØF-repertoire zitten.

zaterdag 9 april - 20.15 uur
25,- euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.agentsafterall.n 

__________

Yora Rienstra
Drukt haar snor

Misschien kent u Yora Rienstra als Jeanet van Boer Aad, haar persiflage op ‘Boer zoekt Vrouw’ in DWDD. Of van haar radioprogramma ‘Ha! Die Yora’ op Radio 2. Of van het theater. In haar derde onewomanshow neemt de cabaretière met de ijzersterke mimiek en het elastieken lijf alles wat als ‘normaal’ wordt gezien op de hak. Want waar hoor je bij als je net even anders bent? Met rake typeringen, hilarische scènes, hoogstpersoonlijke verhalen en droogkomische liedjes gaat Yora op zoek naar het antwoord.

dinsdag 12 april - 20.15 uur
18,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.yorarienstra.nl 

__________

Lilian Vieira & band
Brazil beyond de bundas

‘Brazil beyond de bundas’ is een swingend en humorvol muziekprogramma rondom de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira, bekend van Zuco 103. Naast deze Brazil-electro groep heeft ze een eigen ensemble, waarmee ze dit aanstekelijke programma brengt.

woensdag 13 april - 20.15 uur
19,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.lilianvieira.com

__________

Snowden
Cas Jansen, Myrthe Burger e.a.

Allard Blom schreef een bloedstollende thriller over klokkenluider Edward Snowden, zijn missie, zijn bizarre verhaal en de relevantie daarvan voor ons allemaal. De titelrol wordt gespeeld door Cas Jansen; Dick van den Heuvel regisseert.


donderdag 14 april - 20.15 uur
23,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.fcdevollebak.nl 
__________


Pink Project
Coming back to life

Al sinds 1994 maakt Pink Project diepe indruk met levensechte reproducties van de befaamde shows van Pink Floyd. Hier staan niet alleen ijzersterke, maar ook zeer gepassioneerde muzikanten, die het werk van de legendarische band een meer dan warm hart toedragen.

vrijdag 15 april - 20.15 uur
27,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.pinkproject.eu 

__________


Erik van Muiswinkel
De olieworstelaar

‘De olieworstelaar’ is cabaret van een theatrale mannetjesputter over de niet te vatten moderne mens m/v. Met ‘veel gespierde grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes.’ (NRC)
‘Hij blijft meester van de taalbeheersing, want bij hem proef je dat iedere zin uit een speciaalzaak komt.’ (De Persdienst)
‘Een van de beste conferenciers van ons land.’ (Juryrapport Poelifinario 2014)

dinsdag 19 april - 20.15 uur
20,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.erikvanmuiswinkel.nl 
__________

Professoren op het podium
Theater Adhoc
Wetenschap in het theater, met gastheer Jan van den Berg

Tijdens ‘Professoren op het podium’ ontmoeten drie topwetenschappers uit verschillende vakgebieden elkaar op het toneel. In een combinatie van talkshow en mini-college, ondersteund door film- en muziekfragmenten, hebben ze het over hun vak en gaan ze met elkaar in gesprek.

woensdag 20 april - 20.15 uur
20,5 (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.lommerde-tonen.nl 

__________

Gé Reinders
Solo

Na een succesvolle tour met Syb van der Ploeg keert Limburgs meest geliefde zanger en componist solo terug in het theater. Trouwe fans hebben geluk: Gé verzamelt verzoeknummers op zijn Facebookpagina (Gé Reinders Solo) en verwerkt ze als vast onderdeel in zijn show. Een man, een paar gitaren en een vleugel, het is genoeg voor een prachtige avond.

‘Hij heeft lol voor tien en vertelt met het enthousiasme van een jonge hond.’(Algemeen Dagblad)

donderdag 21 april - 20.15 uur
20,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.g-reinders.nl 

__________

The African Mamas & Leoni Jansen
Graceland: de muziek en het verhaal

The African Mamas zijn terug! De Zuid-Afrikaanse topzangeressen brengen in ‘Graceland’ het fascinerende verhaal van Paul Simons legendarische album, dat bijna dertig jaar geleden verscheen. The African Mamas gaan met Leoni Jansen en een swingende zevenkoppige band terug naar dat gevoel.

vrijdag 22 april - 20.15 uur
30,- euro (incl pauzeconsumptie & garderobe) 
www.wereldtheater.nl 

__________

The Eric Ineke JazzXpress
Meesterlijk kwintet

‘Eric Ineke JazzXpress’ wordt door jazzliefhebbers omschreven als een meesterlijk kwintet met zijn roots in de hard-bop. Een aantal nummers is door de bandleden zelf geschreven.
Bezetting: Eric Ineke (bandleider, drums), Rob van Bavel (piano), Marius Beets (contrabas), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Rik Mol (trompet, flugelhorn).

TheaterCafé | de keuze van… Henk Roelofs & Frank van Hulst
zondag 24 april - 15.30 uur
16,5 euro (inclusief garderobe; exclusief pauzeconsumptie)
www.ericineke.com 
www.jazznjazz.nl 

__________


Diederik van Vleuten
Mijn nachten met Churchill

Nederlands enige echte stand-up historyteller probeert in zijn derde soloprogramma antwoord te krijgen op de vraag waarom zijn vader hem redevoeringen van Winston Churchill leerde. Die zoektocht brengt Diederik van Vleuten op een vermakelijke en confronterende manier terug naar de geestgronden van zijn kleurrijke familie en het landgoed van de oude Winston zelf. ‘Mijn nachten met Churchill’ bevat een schat aan verhalen, een smaakvol decor en stemmige muziek.

dinsdag 26 april - 20.15 uur
20,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.diederikvanvleuten.nl 

__________


Bomans
Reinier Bulder, Frederik Brom, Annick Boer, Randy Fokke

Een verrassende voorstelling over een kleurrijk karakter.
Een feest der herkenning en daarnaast een kennismaking met dat wat men niet eerder van hem zag.

‘Onder regie van Aat Ceelen speelt Reinier Bulder een indrukwekkende Godfried Bomans, waarbij hij prachtig balanceert tussen verstrooiing en vertwijfeling’ … ‘Medespelers Annick Boer, Randy Fokke en Frederik Brom vertolken evenzeer sterke rollen.’ (Algemeen Dagblad ****)

donderdag 28 april - 20.15 uur
23,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.hummelinckstuurman.nl 

__________

Hotel de Grote L
naar het beroemde boek van Sjoerd Kuyper

Sjoerd Kuyper schreef er een ‘lekker maf, temperamentvol boek vol grappen en slapstickachtige situaties’ (Trouw) over. Scriptschrijver Dick van den Heuvel, componist Jeroen Sleyfer en regisseur Floor Maas maken er een heerlijke musical van.

jeugdmusical | 10+
vrijdag 29 april - 19.00 uur
15,- euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.homemadeproductions.nl 

__________

3JS
Tour 7

Wat Jan, Jan en Jaap precies gaan doen, is nog niet te zeggen, maar u kunt zeker rekenen op muzikale hoogstandjes, met uiteraard kersverse liedjes van de nieuwe cd en bekende hits.

zaterdag 30 april - 20.15 uur
27,5 euro (incl pauzeconsumptie & garderobe)
www.3js.nl 


Bestel uw kaarten via www.schouwburgcuijk.nl of 0485-314344 (di t/m vr van 15.00-18.00 uur en twee uur voor aanvang van een voorstelling)