Deel dit artikel ‹ Terug

Thema-avond “Eerlijke handel” van Vrouwen van Nu en de Wereldwinkel

Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016


‘Zeg eens eerlijk, maak jij het verschil?’

Op woensdag 9 maart organiseren Vrouwen van Nu -afd. Escharen- en Wereldwinkel Grave ter gelegenheid van Vrouwenweek 2016 een bijzondere activiteit voor alle leden en iedereen die hierin geïnteresseerd is. Op die avond staat “eerlijke handel “ centraal; aan de hand van presentaties, filmpjes en artikelen wordt uitgelegd wat dat nou precies is en hoe eerlijke handel kan bijdragen aan bestrijding van de armoede in de wereld. De avond vindt plaats in Bistro De Brouwketel, Hoogeweg 9, 5364 NK Escharen en begint om 19.30 uur.

Het thema van de Vrouwenweek 2016 (4 tot 14 maart) is: “Zeg eens eerlijk, maak jij het verschil?” Vrouwen van Nu laat vrouwen aan het woord die het verschil maken op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. Wereldwinkels strijden al ruim 45 jaar voor meer eerlijke handel in de wereld. Reden genoeg voor een gezamenlijk event over ‘eerlijk zijn’.

Kies ook voor eerlijke handel!
Wil jij meer weten over het thema Eerlijke handel? Kom dan op 9 maart naar de Brouwketel en ontdek hoe jij het verschil kunt maken! Met bijzondere verhalen over fairtrade en eerlijk consumeren. De thema-avond is gratis te bezoeken. Iedereen is welkom om te ontdekken hoe je meer het eerlijke verschil kunt maken.

De Wereldwinkel, dé Fairtrade cadeauwinkel
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 7.000 vrijwilligers in 205 Wereldwinkels – waarvan 20 vrijwilligers in Wereldwinkel Grave- maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

Vrouwen van Nu, de grootste vrouwenvereniging van Nederland
Vrouwen van Nu is een vereniging met ruim 47.000 leden die met de kracht van vrouwen de leefomgeving versterkt. “Samen maken we het verschil. We adviseren beleidsmakers en ondersteunen verschilmakers op de thema’s duurzaamheid, inrichting van het leefgebied en sociale leefomgeving”. Afdeling Escharen (gemeente Grave) van Vrouwen van Nu heeft 65 leden en is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving. Een actieve en gezellige vereniging die tal van activiteiten organiseert zoals themabijeenkomsten, lezingen, uitstapjes, excursies en gezellige avonden samen. “Samen is wel het sleutelwoord van onze vereniging, samen actief zijn, het samen gezellig hebben, maar ook naar elkaar omzien als dat nodig is”, aldus de voorzitter. Op deze thema-avond kunt u kijken wat zij te bieden hebben en kennismaken met Vrouwen van Nu Escharen.

Meer weten?