Deel dit artikel ‹ Terug

Voorronde de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland in Mill

Geplaatst op: donderdag 25 februari 2016


Op festivals, bij de Scouting, tijdens zomerkampen of tijdens een kampeerweekendje: kampvuur en muziek zijn al eeuwenlang een gouden
combinatie. Op verschillende Natuurkampeerterreinen wordt dit voorjaar een muziekwedstrijd georganiseerd voor iedereen die graag de sterren van de hemel speelt: De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland! Ook in Mill is een voorronde en wel bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof in Mill op zaterdag 28 mei 2016.

Het idee voor de wedstrijd komt van Falco Janssen, de beheerder van Natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem. ‘Het maken van een kampvuur is bijna onlosmakelijk verbonden met de Natuurkampeerterreinen’, zegt hij.
‘Even napraten bij het vuur, marshmallows roosteren met de kinderen en soms pakt er iemand spontaan een gitaar. Het is het ultieme kampeer- en
buitengevoel. Ik ben met De Groene Koepel gaan praten over het organiseren van een landelijke wedstrijd. Zij waren meteen enthousiast en hebben de organisatie op zich genomen.’ Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur verzorgt de erkenning, kwaliteitscontrole en promotie van de Natuurkampeerterreinen in Nederland.

De voorrondes vinden plaats op zaterdag 28 mei, op zeventien Natuurkampeerterreinen verspreid door het land. Per voorronde worden vijf
kandidaten geselecteerd die elk twintig minuten spelen bij het kampvuur. Uit elke voorronde komt één finalist naar voren.

De zeventien finalisten strijden om de titel ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ in de finale op zaterdag 25 juni op GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert in Dronten, dat zal worden omgetoverd tot een intieme festivallocatie, waar – uiteraard – gekampeerd kan worden. De winnaar van het evenement mag spelen op het duurzame popfestival Welcome to the Village op 15 t/m 17 juli bij Leeuwarden.

Bij het kampvuur passen allerlei soorten muziek: zang, gitaar, dwarsfluit, didgeridoo, als het maar akoestisch is. Een goede kampvuurmuzikant weet zijn publiek te beroeren, mee te krijgen en vast te houden. Ook duo’s, bandjes of koren mogen zich opgeven voor de wedstrijd. Muzikanten kunnen zich tot 4 april opgeven voor deelname. Vind je het heerlijk om bij het kampvuur te zitten en je mee te laten voeren door fijne muziek? Kom dan naar de voorrondes en blijf kamperen op een van de zeventien deelnemende Natuurkampeerterreinen. Of neem je tentje mee naar de finale op 25 juni.

Kijk voor meer informatie op www.debestekampvuurmuzikant.nl.
advertentie