Deel dit artikel ‹ Terug

Wethouder Stoffels overhandigt cheque van €1.000 aan Voedselbank Land van Cuijk

Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016


Inwoners van Cuijk leveren massaal kleine electrische apparaten in

Cuijk, 17 februari 2016 - De Cuijkse wethouder Gerard Stoffels heeft op 17 februari een sponsorcheque ter waarde van €1.000 overhandigd aan de heer Wim van Osch, penningmeester van de Voedselbank Land van Cuijk. De cheque werd uitgereikt omdat ook de gemeente Cuijk - naast de andere gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel - in de top 25 van de Wecycle inzamelactie was geëindigd. Vooraf was de Voedselbank Land van Cuijk aangewezen als “goed doel”.

Vanaf 5 oktober 2015 konden inwoners van elke gemeente met het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) bij de milieustraten punten verdienen voor het goede doel. Dat hebben de inwoners van Cuijk, het het Land van Cuijk en Boekel massaal gedaan, want alle zes deze gemeenten zijn in de top 25 geëindigd! Elke gemeente heeft een sponsorcheque van €1.000 ontvangen die zij aan het goede doel hebben overhandigd.

De eindstand van de eerste periode van deze inzamelactie is te bekijken op www.wecycle.nl/inleveren.
Daar is ook te lezen welke goede doelen zijn aangedragen.

Blijft u vooral inleveren!
In januari is weer een nieuwe periode gestart. Die periode eindigt op 30 april 2016. Staan de gemeenten in het Land van Cuijk en Boekel dan weer in de top 25, dan mogen zij weer een sponsorcheque van €1.000 aan het goede doel overhandigen.

U scoort punten als u op de milieustraat e-waste inlevert. Op de minimilieustraat kan dat één keer per maand. Voor de exactie data kijkt u op www.afvalaanbieden.nl/milieustraten/minimilieustraten.
Als u op de milieustraat bent, wordt dat herkend via GPS. Via uw smartphone kunt u de punten verzilveren.
U surft naar www.wecycle.nl/inleveren en klikt op de button ‘Check in’. De actie loopt nog t/m 30 april 2016. Blijft u dus e-waste inleveren en punten sparen voor het goede doel!

Voor meer informatie

Bekijk onze website: www.afvalaanbieden.nl
Download onze AfvalApp: www.deafvalapp.nl
Stuur ons een e-mail: info@afvalaanbieden.nl
Volg ons op Twitter: @BCA_LvCB
Bel onze Afvalinfolijn: (0485) 338 352