Deel dit artikel ‹ Terug

Crowdfunding film MOLOTOV MAN succesvol gestart

Geplaatst op: maandag 15 februari 2016


Vierlingsbeek, 15 februari 2016

De afgelopen dagen is veel aandacht geweest voor de film MOLOTOV MAN. Deze korte film wordt een fictief verhaal gebaseerd op de gebeurtenissen rond Gijsbert Ruiter in het Limburgse Haelen in 2012.

Deze week zijn regisseur Joris Weerts uit Vierlingsbeek en zijn crew een crowdfundingscampagne begonnen om de film te kunnen realiseren. In de eerste dagen is bijna 20% van het startbedrag binnen gehaald. Het team hoopt deze vliegende start te vertalen naar een succesvolle crowdfunding. ‘We zijn overweldigd door de aandacht voor ons project en de vele reacties die we hebben ontvangen. Dit laat zien dat er veel interesse is in dit verhaal, daarom hopen we via crowdfunding snel het bedrag rond te hebben.’

De korte dramafilm is een zelfstandig fictief verhaal, gebaseerd op de gebeurtenissen in Haelen in 2012. ‘Bij sommigen is het beeld ontstaan dat het een documentaire/reconstructie wordt, dit is echter niet het geval’ aldus Weerts. Deze film vertelt het verhaal van een man die door voortdurend in mentale angst te leven en niet gehoord te worden langzaam tot een gigantische emotionele uitbarsting komt.

Wil je als bedrijf of particulier helpen deze film mogelijk te maken?
Op de site http://cinecrowd.com/nl/molotov-man-9 kun je meer lezen en jouw bijdrage leveren.

Joris Weerts is filmmaker met een achtergrond in video-editing en muziek. Zijn ervaring is in het maken van korte films, muziekvideo’s en commercials, maar wil met deze film zich gaan richten op drama. Zijn stijl behuist een mix van sociaal-realistische verhalen en magisch-realistische cinematografie.

Om Molotov man te produceren is een professioneel en enthousiast team samengesteld.