Deel dit artikel ‹ Terug

Raad Cuijk vraagt om waarnemend burgemeester

Geplaatst op: maandag 26 oktober 2009


Cuijk, 26 oktober 2009 – De gemeenteraad van Cuijk heeft de Commissaris der Koningin van Noord-Brabant (de heer W.B.H.J. van de Donk) gevraagd de formele benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester te starten na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. De opvolger van de huidige burgemeester L.M. Schoots (die per 1 februari 2010 afscheid neemt) zou na de zomer van 2010 benoemd kunnen worden. Tot die tijd vraagt de Cuijkse gemeenteraad om een waarnemend burgmeester.

In een brief aan de Commissaris van de Koningin schrijft de gemeenteraad dat het wenselijk is de formele benoemingsprocedure te starten met een vertrouwenscommissie die is benoemd uit de leden van de nieuw gekozen gemeenteraad, dus na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010.
Verder vindt de raad dat de vertrouwenscommissie zich in alle zorgvuldigheid op zijn verantwoordelijkheden moet kunnen voorbereiden. Dat zou betekenen –aldus de raad– dat het realistisch is om aan te nemen dat een benoeming pas na het zomerreces van 2010 kan plaatsvinden. Tegen deze achtergrond vraagt de raad de commissaris om een waarnemend burgemeester voor Cuijk te benoemen met ingang van 1 februari 2010, die tenminste tot na de zomer beschikbaar is.
advertentie