Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke opening Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016


Op zondag 7 februari a.s. om 13.00 uur wordt " de geheel in nieuw jasje gestoken" Woonkamergalerie feestelijk geopend! Tevens starten wij met de expositie van Thijs Heijnen dus dubbel feest bij Kunsthandel Gennep! De expositie van Thijs loopt tot 8 mei 2016 en is dagelijks te bezichtigen tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Wij heten u allen van harte welkom!

Thijs Heijnen (1981) tekent en schildert al zijn hele leven. Zijn oorspronkelijke baan begon als grafisch vormgever waarbij hij zich vooral bezig hield met illustratief werk. Zijn creatieve en unieke werkwijze resulteert in de eigen stijl die sinds 2010 kenmerkend voor hem is. 

De thema's die Thijs hanteert zijn vrolijkheid en gezelligheid. 'Ik schilder voornamelijk vrouwen die van het leven genieten. De schilderijen worden overgoten met felle kleuren rechtstreeks uit de fles. Hierdoor ontstaan krachtige beelden met veel expressie.'

Sinds december 2013 is Thijs begonnen als volledig zelfstandig kunstenaar. 'Het is bijzonder om op deze manier te mogen en kunnen werken. Ik had dit vooraf niet durven dromen, dat mijn werk zo gewaardeerd wordt onder de mensen!'

Thijs zijn werken waren in het verleden veelal te zien tijdens verschillende exposities en kunstevenementen. Eind maart 2015 heeft hij zijn eerste eigen expositie opgezet met succes. 'Dat was een leuke ervaring, ik wil in de toekomst vaker in eigen beheer een expositie opzetten.' 26 en 27 september is zijn werk te zien tijdens de ADAF (Annual Dutch Art Fair) in het World Fashion Centre in Amsterdam. Verder is er sinds 2012 een samenwerking tussen Undici keukens (Tilburg) en Thijs. Hier worden in verschillende ruimtes culinaire activiteiten gehouden, waarbij de sfeer wordt benadrukt door beschilderde deuren en de kunst van Thijs.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens, Miranda Karskens, Ginie Ruitenbeek, Jan Teunissen, José Smits, Frans van Veen, Erlinde Stephanus e.a.! 

www.kunsthandel-gennep.nl