Deel dit artikel ‹ Terug

Vereniging 'De Metworst' op weg naar Metworstmaandag 2016 en een nieuwe Koning

Geplaatst op: dinsdag 2 februari 2016


Boxmeer - De voorbereidingen voor Metworstmaandag 2016 zijn al maanden in volle gang. Na hard werk van het bestuur, alle commissies en bovenal de ruiters en hun teams is iedereen klaar voor de voor vele Boxmerenaren belangrijkste dag van het jaar. Het is nu al zeker dat er een nieuwe Koning komt, omdat de huidige Koning Kevin Knuiman vorig jaar al besloten had om zijn titel niet meer te verdedigen.

Woensdag 3 februari 2016 om precies 22.00 uur sluit de inschrijvingsmogelijkheid voor de deelnemers aan de Metworstrennen 2016. Vanaf dat moment is het definitieve ruitersveld bekend. De details van de Metworstruiters zijn op de bijgewerkte website van De Metworst te lezen (www.metworst.nl/de-ruiters). Naar verwachting zullen 15 ruiters hun uiterste best gaan doen om voor deze eretitel te gaan strijden en namens de Vereniging de goederen bij de Belaste Hoeve op te mogen halen. Er komen op papier veel talentvolle paarden met goed getrainde ruiters naar het Vortums Veld, maar geen enkele combinatie stijgt boven het veld uit. Jelle van Kempen, Roy van Eck, Bart de Kort, Gijs Snijders en Levi Hinke worden in de wandelgangen toch wel enigszins als favorieten genoemd. Maar oud-gediende Jos Theunissen, Rens Verberkt, Frank van Konings-bruggen, Pepijn Peters, Kenny Knuiman, Maurice Cox, Niek Brenninkmeijer, Daan Eising, Leon Verblakt en Luuk van den Bosch zijn zeker niet kansloos; want Metworstgeluk is iets dat niemand in de hand heeft.
Finalerit van 2015 met Kevin Knuiman aan de rechterkant

Naar verwachting zullen acht jonggezellen op hun zwaargewichten in 2 voorrondes en een finalerit uitmaken wie de Knollenritwinnaar 2016 zal worden. Voormalige winnaars Gerben Stevens (2014) en Bob Zeegers (2015) zullen proberen hun tweede titel binnen te halen, maar dan moeten ze ook van de 6 debutanten weten te winnen.

Na het schitterende jubileumjaar ter ere van het 275-jarig bestaan van onze unieke Vereniging gaan we er dit jaar met z’n allen weer een heel mooi feest van maken. Na afloop van de kroning van de nieuwe Koning op het Wilheminaplein kan het ‘Kunningsbal’ voor jong en oud in de grote tent bij Riche/La Bamba losbarsten; een feest voor iedereen die De Metworst een ‘blauw’ hart toedraagt.

Een selectie van foto’s m.b.t. de hoogtepunten van het jubileumjaar en de Metworstrennen 2015 zijn te vinden op:
www.metworst.nl/275-jarig-jubileum, en www.metworst.nl/fotos

Metworstrennen volgen op afstand
Als u helaas niet ‎in Vortum aanwezig kunt zijn, kunt u via tv, radio of internet Metworstmaandag toch ‘live’ volgen via de Blos, PeelstarFM en Omroep Brabant:
BLOS: ether: 105.9 (Land van Cuijk) / kabel 87.5 / Ziggo: Digitaal kanaal 915 / ook via de Tunein radio app / Internet: www.blosrtv.nl
PeelstarFM: ether: ‎94.0FM (Land van Cuijk) / Internet: www.peelstar.nl
Omroep Brabant zal, zoals gebruikelijk, al vanaf 06.00u en gedurende de dag diverse malen via radio en tv aandacht aan de Metworstrennen besteden.
TV Land Van Cuijk zal ook in Vortum aanwezig zijn en later een reportage uitzenden.
 
www.metworst.nl