Deel dit artikel ‹ Terug

Regionale Bibliotheekdag bij BiblioPlus op 30 januari

Geplaatst op: maandag 25 januari 2016


Zaterdag 30 januari a.s. presenteren alle vestigingen van BiblioPlus zich aan bewoners en vertegenwoordigers van de plaatselijke politiek. Tijdens deze dag laten zij bezoekers zien waar BiblioPlus voor gaat en staat. Om duidelijk te maken wat een bibliotheek voor de lokale gemeenschap betekent.

Was in het verleden de bibliotheek er uitsluitend voor het lenen van een boek, tegenwoordig biedt een bibliotheek zoveel meer.
De speel-o-theek, het Taalpunt, voorleessessies, Bibliotheek op School, leesclubs, lezingen en workshops rond lezen en leren. Iedereen kan zes dagen per week in een bibliotheekvestiging terecht voor het lezen van de krant of een tijdschrift. Of om gratis gebruik te maken van computers om informatie te zoeken of om te printen. Ook is het met een bibliotheekabonnement mogelijk 24/7 e-books te lenen uit een aanbod van meer dan 10.000 boeken.
Samen met partnerorganisaties worden er tabletcafe’s, inloopspreekuren en computercursussen georganiseerd. Op allerlei manieren biedt de bibliotheek als centrale plek in de gemeenschap mensen mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

In een aantal gemeenten zal flink bezuinigd worden op de bibliotheek. Dit zal zijn weerslag hebben op de gehele organisatie. Medewerkers en vrijwilligers vragen zich af of zij straks nog wel de service kunnen bieden die klanten mogen verwachten..
Om deze reden vinden zij het belangrijk om tijdens de Regionale Bibliotheekdag de bibliotheek en al haar activiteiten onder de aandacht te brengen.

Wie de bibliotheek een warm hart toedraagt, kan in de bibliotheekvestigingen en op www.petities24.com/onze_bieb_is_zoveel_meer_boxmeer een petitie ondertekenen. Deze handtekeningen zullen in februari worden aangeboden bij alle gemeenten. Zo hopen de medewerkers en vrijwilligers een verdere afkalving van het bibliotheekwerk te voorkomen.

Iedereen is op de Regionale Bibliotheekdag op 30 januari van harte welkom in de lokale bibliotheekvestiging tijdens de reguliere openingstijden. Om te kunnen zien hoe belangrijk goed bibliotheekwerk is. Nu, maar zeker ook in de toekomst!
De bibliotheek van Boxmeer is geopend van 10.00-16.00 uur.
Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1.
www.biblioplus.nl  
advertentie