Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie van Mimi van Bindsbergen en Marieke Opmeer

Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016


Museum Het Petershuis toont de komende weken onder de titel ‘Stroming’ werk van twee kunstenaars, een schilderes en een fotografe. Een deel van het geëxposeerde werk hebben zij samen gemaakt. Mimi van Bindsbergen is schilderes. Zij onderzoekt nadrukkelijk welke toegevoegde waarde zij kan creëren door samenwerking met andere kunstenaars en het gebruik van meer technieken. Met fotografe Marieke Opmeer werkt zij aan het thema "Watervrouwen", waarbij fotografie en schilderkunst zijn gecombineerd.

"Onze watervrouwen zijn heel magisch en sprookjesachtig," zegt Van Bindsbergen.
In haar solowerk maakt ze ook gebruik van bewegend beeld, geluid en licht. Ze beschrijft de totstandkoming van haar kunstwerken als volgt: "Als een archeoloog loop ik door het landschap en zoek naar de dieptes en lagen van de tijd. Het landschap als achtergebleven en voorbij verhaal. Wat kan de grond vertellen? Al mijn zintuigen worden gebruikt. Ik loop en voel de sfeer, ik proef en raak aan." Al die verzamelde indrukken liggen ten grondslag aan haar schilderijen. "Voor mij is belangrijk dat het doek een bepaalde kracht uitstraalt."

Workshop
Mimi en Marieke geven op zaterdag 20 februari van twee tot vier uur in het museum een workshop over hun thema De Watervrouw. Deelnemers kunnen dan zelf een kunstwerkje maken met een combinatie van foto's en acrylverf. Belangstellenden kunnen zich tot 9 februari opgeven via mimivanbindsbergen@yahoo.co.uk. De kosten van deze workshop zijn 25 Euro.
De expositie Stroming is te zien van 31 januari tot en met 6 maart in museum Het Petershuis (Niersstraat 2, Gennep).

Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag, van halftwee tot vijf uur. De toegang is vrij.
Kijk voor meer informatie op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl