Deel dit artikel ‹ Terug

Subsidieregeling voor verwijdering asbest-daken

Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016


Om gezondheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken is het houden van asbest-daken vanaf 1 januari 2024 verboden. Mede daarom is de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken in het leven geroepen.
Aanvragen voor deze subsidie kunnen uiterlijk 31 december 2019 (17.00 uur) worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen. U kunt de subsidie aanvragen via www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-verwijderen-asbestdaken.

De Subsidieregeling verwijderen asbestdaken richt zich op particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. Alleen de persoon die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbest-dak kan de aanvraag indienen. Overheden die een asbest-dak laten verwijderen op grond van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbest-dak, met een maximum van € 25.000 per adres. U komt alleen in aanmerking komen voor de subsidie als de oppervlakte van het geïnventariseerde asbest-dak meer bedraagt dan 35 m2.

Voor het jaar 2016 is een budget beschikbaar van € 10 miljoen. Per jaar wordt een subsidieplafond bekendgemaakt. Indien u de aanvraag tijdig indient, maar het subsidieplafond is reeds bereikt, verschuift de datum van ontvangst naar 1 januari van het daaropvolgende kalenderjaar. De regeling vervalt per 1 januari 2020.
Hulp bij het aanvraag kan bij een onafhankelijk “subsidieadviesbureau” worden ingeroepen. Deze adviseurs werken meestal tegen af te spreken tarief en volgens de regel “no cure no pay”.