Deel dit artikel ‹ Terug

Derde editie Roepaen Reggae

Geplaatst op: woensdag 20 januari 2016


Eind vorig jaar kondigde Roepaen een nieuwe editie van Roepaen Reggae aan. Echte Roepaen Reggae-fans hebben sinds de laatste indooreditie van 2014 bijna twee jaar vol verwachting gewacht op dit vervolg. Gelukkig voor hen wordt wachten dubbel en dwars beloond met een gaaf indoorfestival wat minstens even spectaculair is als zijn twee voorgangers. Dat laatste heeft alles te maken met de klinkende line-up van dit beruchte Reggae-pareltje, wat zich afspeelt in het culturele klooster van Roepaen.

Zo is de Italiaanse Nigeriaan Raphael de headliner van het festival. Hij neemt de Belgische Asham Band mee voor vette laidback grooves. Daarnaast wordt Reggae-Hiphop MC ‘Junior Kenna’ begeleid door de Rude Cut Band en komt Tommy Tornado, de koning van de Ska-sax, met zijn Duitse begeleidingsband The Clerks. Ook staan er Ska-, Reggae- en zelfs Blues- en Funk optredens van Rude Rich and the High Notes, Roots Creation en van Jamtown in de planning. Het Roepaen Reggae DJ-team zal zorgen voor de nodige dub-, dancehall en Jamaican souljazz. Uiteraard zijn Rasta basisingrediënten zoals soulfood, chillzones en smokelounges volop aanwezig. Get ready for some Irie Vibes!

Roepaen Reggae is op zaterdag 20 februari bij Roepaen aan de kleefseweg 9 in Ottersum. Een kaartje kost €22,50 in de voorverkoop en is te verkrijgen via roepaenreggae.nl.

Roepaen Reggae
Met onder meer reggaegrootheid Raphael en de authentieke Rude Rich and the High Notes.

Na twee succesvolle edities vindt op zaterdag 20 februari 2016 in het monumentale klooster aan de Kleefseweg in Ottersum de derde editie van Roepaen Reggae plaats.
Met een klinkende line-up is Nederland een mooi indoor reggaefestival rijker.

Rude Rich and the High Notes
Authenieke ska, rocksteady & early reggae met een flinke dosis ‘Jamaican soul’.

Tommy Tornado & The Clerks
Tommy Tornado, de koning van de Ska-sax, komt met zijn Duitse begeleidingsband The Clerks.

Raphael & Asham Band.
De Italiaanse Nigeriaan Raphal neemt de Belgische Asham Band mee. De Asham Band is een van de meest gewilde backupbands van reggaeartiesten en staat bekend om de fameuze laidback grooves.

Roots Creation
Een broeierige melting pot van jazz, blues, soul en funk met als hoofdbestandsdeel Roots reggae.

Jamtown
Oldskool sixties en seventies ska- en reggaecollectief uit Amsterdam.

Junior Kenna & The Rude Cut Band
Reggae/Hiphop MC 'E.ll.o aka Junior Kenna' is een jonge getalenteerde Nederlandse MC met Surinaamse en Indonesische roots. Hij wordt begeleid door de ass-kicking Rude Cut Band.

Het Roepaen Reggae DJ-team zorgt voor de nodige dub, dancehall en Jamaican Souljazz tunes. En uiteraard zijn Jamaicaanse basisingrediënten zoals soulfood, chillzones en smokelounges volop aanwezig. Get ready for some Irie Vibes!

Kaarten kosten €22,50 in de VVK en zijn te verkrijgen via roepaenreggae.com en via roepaen.com.