Deel dit artikel ‹ Terug

Opvoeden valt soms echt niet mee

Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2009


In Nederland zijn naar schatting 864.000 ouders met persoonlijke problemen en last van te veel stress. Voor ouders als deze biedt GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg de Ondersteuningsgroep Positief Ouderschap aan.

Je kinderen een fijne jeugd geven, dat is wat de meeste ouders willen. Maar opvoeden is een hele opgave en valt soms echt niet mee. Wanneer je bijvoorbeeld veel met jezelf bezig bent door psychische problemen of stressvolle omstandigheden, kan het moeilijk zijn je kinderen die aandacht te geven die je hen zou willen geven. Deelname aan de Ondersteuningsgroep kan daarbij helpen.

Informatie, oefeningen en tips
De Ondersteuningsgroep Positief Ouderschap biedt informatie, oefeningen, filmpjes en tips hoe ouders, ondanks hun eigen problemen toch kunnen voldoen aan “goed genoeg ouderschap”. De volgende thema’s komen aan bod: mijn rol als opvoeder, de invloed van mijn stress-psychische- of verslavingsproblemen op de kinderen, een goede ouder willen zijn, hoe vertel ik mijn kinderen over mijn eigen moeilijkheden zonder ze daarmee te veel te belasten, hoe kan ik als ouder anderen om hulp vragen, positief gedrag van mijn kinderen belonen, nee zeggen en verbieden, grenzen stellen en consequent zijn, negeren, straffen, omgaan met conflicten, een positief zelfbeeld bij mijn kind bevorderen.

Startdata
De Ondersteuningsgroep start bij voldoende aanmeldingen op woensdag 4 november 2009 van 9.15-11.15 uur. Het gaat om 11 bijeenkomsten van twee uur, die eens in de veertien dagen plaatsvinden. Tijdens schoolvakanties heeft de ondersteuningsgroep ook vrij.


Meer informatie, aanmelding en kosten
U kunt u rechtstreeks aanmelden bij de afdeling Preventie van GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, e-mail: preventie-boxmeer@ggzoostbrabant.nl, telefoon (0485) 847 366. Deelname aan de OPO kost 35 euro.
advertentie