Deel dit artikel ‹ Terug

BiblioPlus viert Poezieweek 2016

Geplaatst op: maandag 18 januari 2016


Van 28 januari t/m 3 februari 2016 vindt de Poëzieweek plaats. Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ richt BiblioPlus de komende periode de schijnwerpers op de poëzie. Bij diverse activiteiten staan gedichten rond het thema herinneringen centraal.

BiblioPlus start Poezieweek met PoëziePlus Avond
Traditiegetrouw wordt de Poëzieweek bij BiblioPlus ingeluid op Gedichtendag. Op donderdag 28 januari vindt in Bibliotheek Cuijk vanaf 20.00 uur de PoëziePlus Avond plaats. Een klein feestje met poëtische performances door Regiodichter Marco van de Plasse en andere regionale dichters.
Bovendien wordt het startsein gegeven voor het project ‘Regioschrijvers Land van Cuijk en Maasduinen’. BiblioPlus wil schrijvers en dichters in het werkgebied en hun publicaties extra onder de aandacht brengen.

Op deze PoëziePlus Avond neemt de bibliotheek afscheid van Marco van de Plasse als Regiodichter van de Noordelijke Maasvallei. Als dank voor de prachtige gedichten die hij de afgelopen twee jaar als Regiodichter heeft geschreven en om deze gedichten voor de lezers in haar werkgebied te behouden, heeft BiblioPlus het mogelijk gemaakt dat de gedichten zijn samengevoegd tot een boekje: Alles blijft bij het Nieuwe. Deze bundel wordt tijdens de PoëziePlus Avond gepresenteerd en te koop aangeboden.

De Boxmeerse formatie Balkanbrij, die bestaat uit Philip Schuddeboom-viool, Herman Verheijen-accordeon en Ton Jansen-gitaar/bas, zorgt tijdens deze avond voor een vrolijke muzikale omlijsting. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden via de site of in de bibliotheek is gewenst.
Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64.Inloop vanaf 19.45 uur.

Workshop gedichten maken
Wilt u zelf ook gedichten schrijven? Ans van Kessel en Marijke Kranendonk, dichters van de Vrije dichters Boxmeer, nemen u op vrijdag 29 januari in Bibliotheek Boxmeer in een korte workshop mee in de wereld van de Poëzie. Zij laten u voorbeelden horen en zien van aansprekende gedichten en geven handreikingen waarmee u zelf aan de slag kunt om gedichten te maken. Deelname is gratis. De workshop start om 14.00 uur.

Vooraf aanmelden is verplicht. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met opgeven.
Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1.

PoëzieProject in Grave
Oud en jong ontmoeten elkaar in een Poëzie project in Grave. Leerlingen van het Merlet college Grave, bewoners van de Catharinahof en BiblioPlus gaan gezamenlijk aan de slag met het thema. De gedichten die daardoor ontstaan zullen op diverse locaties, manieren en momenten in Grave (en daarbuiten) zichtbaar zijn. U wordt na de Poëzieweek in elk geval aangenaam verrast!

Kijk voor meer informatie op www.biblioplus.nl  
advertentie