Deel dit artikel ‹ Terug

Drukte bij Kledingverhuur Mill

Geplaatst op: maandag 18 januari 2016


Kledingverhuur Mill

“het hele jaar loopt het goed, maar tegen de carnaval is het top drukte”

Diana van der Linden (50 jaar) uit Mill runt sinds 4 jaar Kledingverhuur Mill. “Toen ik ermee begon dacht ik dat het alleen rond carnaval druk zou zijn,” vertelt Diana in haar pandje aan de Hoogstraat 18b in Mill. “Zo in de aanloop naar carnaval is het ook wel extra druk, maar door het jaar heen zijn er ook veel feesten en activiteiten waar mensen kleding voor willen huren.” Diana laat vervolgens galajurken en verschillende pakken zien. “Galafeesten zijn er het hele jaar, maar ook toneelclubs, acts op bruiloften, Abraham en Sarahkleding en bijvoorbeeld themafeesten weten mensen uit de hele regio mij te vinden.”

Zoals vaak bij bedrijven, is ook Kledingverhuur Mill ontstaan vanuit een hobby. “Ik heb de modevakschool gedaan en heb ook naailessen gegeven. Je maakt dan af en toe eens wat en omdat mensen weten dat je daar handig in bent, krijg je de meest uiteenlopende verzoeken.” Ook deed ze regelmatig herstel werk voor anderen. “Dat alles kan ik nu mooi combineren met de verhuur van kleding. Want wat niet helemaal past dat vermaak ik en wat stuk is kan ik zelf herstellen.”

Hoe kom je aan al die kleding? “Dat is echt heel wisselend, ik koop in bij groothandels, veel oude kleding koop ik op rommelmarkten, ik speur veel op internet en ik krijg ook heel veel van mensen die bijvoorbeeld de zolder opgeruimd hebben. Ik ben altijd heel blij met kleding die afwijken van wat je standaard in de kast hebt hangen, dus vooral aparte kleding voor klein en groot.” Bij dit alles is voor Diana belangrijk dat de huur van kleding niet te duur mag worden. “Voor 10 euro heb je al een complete outfit voor de carnaval of themafeest. Dat is voor iedereen goed te doen en blijft het dus ook leuk om kleding te huren.”

Op dit moment staat carnaval en alle aanverwante activiteiten centraal bij Kledingverhuur Mill. Diana: “Sinds begin november worden her en der boerenbruidsparen bekend gemaakt en veel van hen hebben de kleding hier vandaan. Vervolgens komen ook hun familieleden en vrienden hier kleding huren voor de boerenbruiloft tijdens carnaval zelf.” Terwijl ze rekken vol boerenkleding, petten en klompen laat zien beantwoord ze tussendoor ook wat telefoontjes. “Op dit moment is het echt druk met de vraag naar boerenkleding. Uit de hele omgeving krijg ik hier boerenparen over de vloer en dat is altijd leuk. Want meestal komen ze hier kleding passen terwijl nog geheim is dat zij het boerenpaar zijn.”Omdat ze alleen op afspraak geopend is kan ze voor die geheime afspraken ook garanderen dat er geen andere klanten in de zaak zijn. “Maar ook voor acts tijdens de pronkzittingen en voor optochten komt men hier.”

Sinds mei 2012 is Kledingverhuur Mill te vinden aan de Hoogstraat 18b in Mill. “Hier zat eerst de werkplaats en het kantoor van de woningbouw en daarvoor de motorzaak van Ad Goossens. Hier heb ik meer ruimte dan thuis, maar langzaam maar zeker komt het hier ook behoorlijk vol te hangen.” Vandaar dat ze op dit moment bezig is met een andere locatie, om de collectie verder uit te kunnen breiden.

Wanneer u meer wilt weten over Kledingverhuur Mill kunt u contact opnemen met Diana van der Linden via tel. 06 – 13 91 31 23. Of kijk op www.kledingverhuurmill.nl 
advertentie