Deel dit artikel ‹ Terug

Millenaar één van de 6 organizers van Nederland

Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2009


“Structuur brengt tijd, rust en ruimte”

Leon Claessens uit Mill (39 jaar) is gecertificeerd organizer. “Er zijn er ongeveer 365 in Nederland maar slechts 6 daarvan zijn mannen,” vertelt de in Afferden (L) geboren en getogen Claessens. “In Amerika is een professional organizer heel normaal. Hier in Nederland neemt de vraag de laatste tijd ook steeds meer toe.”

Een organizer is iemand die helpt en adviseert bij het opruimen van het huis, kasten, de werkplek, op orde brengen van de administratie en assisteert bij het leren plannen van je agenda. Leon Claessens zegt: “van kinds af aan ben ik altijd bezig mijn spullen op te bergen in kisten, bakken en vakken, zodat ik altijd een goed overzicht over mijn spullen heb en makkelijk dingen terug kan vinden waardoor tijd en ruimte gecreëerd wordt.” Ook in zijn dagelijks werk (installatietechnicus bij de Nederlandse Gasunie) probeert hij zoveel mogelijk gestructureerd te werken.

“Een tijd geleden kreeg ik een flyer onder ogen van een professional organizer.” Dat sprak Leon enorm aan en hij besloot dat hij er meer over wilde weten. “Via Internet kwam ik in contact met de NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers), bij welke organisatie ik vorig jaar een opleiding heb gevolgd. Sindsdien ben ik officieel gecertificeerd Professional Organizer.”

Ondertussen heeft hij het een en ander in de praktijk kunnen brengen. Leon zegt: “Zo vroeg me pas iemand of ik kon helpen bij het sorteren van spullen voor een verhuizing naar een kleiner huis. Samen met die persoon keken we naar wat wil je bewaren en wat kan weg. Soms bewaren mensen dertig jaar lang hun loonstroken maar ook kleding die ze al lang niet meer dragen. Dan zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer.” Maar ook wordt Leon ingeschakeld om bijvoorbeeld bij kinderen met ADHD en andere concentratie problemen structuur aan te brengen. “Een goede en overzichtelijke planning en structuur is sowieso voor kinderen erg belangrijk maar zeker bij concentratiestoornissen.”

Meer weten? Zie www.claessens-organizing.nl of bel Leon Claessens op tel. 06-28544720.
advertentie