Deel dit artikel ‹ Terug

Ronald Giphart en Bart Chabot naar Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: maandag 11 januari 2016


Onderhoudende voorstelling waarin wordt voorgelezen, gezongen en mogelijk zelfs gedanst.

Trio Giphart & Chabot 
Ronald Giphart & Bart Chabot

‘Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost,’ schreef ooit Martin Bril over de theatervoorstelling Giphart en Chabot met Bril (die liep van 2005 tot 2007). In 2008 kwam de opvolger, De Grote Liefde, een show die helaas vroegtijdig moest worden afgebroken wegens de ziekte van Martin Bril.

En dit voortijdige einde heeft altijd geknaagd. Het voornemen om na het overlijden van Martin Bril snel weer op de bühne troost te vertegenwoordigen, werd ruw verstoord door fysieke perikelen van Bart Chabot. 

Maar dat spook lijkt te zijn overwonnen, vandaar dat Giphart en Chabot nu voor derde keer de krachten bundelen en het land intrekken met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere (we hebben deze tekst zelf geschreven) en uitermate onderhoudende voorstelling.Trio Giphart & Chabot is een show in de inmiddels rijke en roemruchte traditie van schrijvers als Jules Deelder, Remco Campert, Jan Mulder, Joost Zwagerman en Nico Dijkshoorn. Er wordt voorgelezen, gezongen en wellicht zelfs gedanst. De reis gaat eindelijk verder.

Schouwburg Cuijk 
Vr 22 januari, 20.15 uur
17,5 (incl. pauzeconsumptie en garderobe)

www.ronaldgiphart.nl 
www.bartchabot.nl  
www.schouwburgcuijk.nl