Deel dit artikel ‹ Terug

Cabaret Patrick Nederkoorn - 'Code Rood'

Geplaatst op: maandag 11 januari 2016


De laatste dit seizoen in de cabaretserie van Huistheater De Steenakker in Haps is op vrijdag 15 januari de reprise voorstelling ‘Code Rood’ van Patrick Nederkoorn. Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 17,50. Info & reserveren: www.desteenakker.nl

Patrick Nederkoorn fileert in zijn debuutprogramma ‘Code Rood’ de participatiesamenleving. En daarmee koos hij voor een inhoudelijk programma met een onderwerp dat voor langere tijd actueel is. De zorg. Afgezaagd? Allerminst. De vragen die hij oproept zijn relevant. Wat gebeurt er als de overheid de zorg overlaat aan je buren? En hoe nobel zijn de intenties van mantelzorgers eigenlijk?
Zelf is Nederkoorn uiteraard een geboren weldoener die niets liever doet dan voor andere mensen zorgen. Maar hij vreest het ergste voor alle mensen die níet door hem verzorgd worden. Kunnen al die zwakke schouders wel de zware last van de zorg dragen? 'Code Rood' is een persoonlijk en geëngageerd programma. Een enerverende rit waarin veel gelachen wordt, vooral op die momenten waarop het publiek het eigenlijk niet wilt. 

Nederkoorn studeerde, net als onder andere Pieter Derks en Louise Korthals, aan de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch. Hij is vaste moderator aan de Academie voor Leiderschap en hij treedt regelmatig op als dagvoorzitter, presentator of zanger van kleinkunstnummers. Tevens is hij bedenker van de ‘De Stand van Zaken’, een actuele talkshow in verschillende theaters, waarin hij lokale prominenten aan zijn stamtafel ontvangt.

Genre: Cabaret
Tekst & spel: Patrick Nederkoorn
Regie: Pieter Bouwman
Tournee: oktober 2015 t/m mei 2016 
www.desteenakker.nl