Deel dit artikel ‹ Terug

Literair ontmoeting met Zahed Nurin in bibliotheek Cuijk

Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016


Eind jaren negentig kwam Zahed Nurin (47) als vluchteling vanuit Afghanistan naar Nederland. Vorig jaar publiceerde hij zijn roman 'Bitterzoete thee'.

In zijn roman Bitterzoete thee beschrijft Nurin zijn familiegeschiedenis: over de worsteling met eeuwenoude tradities, het schrikbewind van de Taliban, de gevaarlijke vlucht naar Nederland en de wankele start in hun nieuwe thuisland.
Hij doet dit met een opmerkelijke openheid en bijzonder oog voor details.

Nurin volgde in Nederland de opleiding Maatschappelijk Werk en is nu werkzaam bij Pleegzorg. ‘Ik heb zoveel gekregen, ik wil graag iets teruggeven.’ Dat hoopt hij met zijn roman ook te kunnen doen. ’Met mijn verhaal probeer ik een waarachtige ontmoeting tot stand te brengen tussen mensen in Afghanistan en mensen hier, om zo de kloof van wantrouwen te overbruggen. Daarmee geef ik hopelijk niet alleen iets terug aan mijn liefdevolle ouders, maar ook aan mijn nieuwe thuisland, waar ik met mijn familie de kans kreeg om ons leven weer vorm te geven.’

U kunt de schrijver Zahed Nurin persoonlijk ontmoeten op vrijdag 22 januari 2016 in bibliotheek Cuijk. Hij vertelt over zijn familiegeschiedenis en zijn boek. Ook is er gelegenheid het boek te kopen.

Vooraf aanmelden voor deze literaire ontmoeting is noodzakelijk.
De bijeenkomst begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.
Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64, Cuijk.
www.biblioplus.nl