Deel dit artikel ‹ Terug

Theater; Fred Delfgaauw

Geplaatst op: maandag 4 januari 2016


“Technisch meesterlijk en erg grappig. U heeft een topavond!” (Scènes)

Fred Delfgaauw
In de wachtkamer van de liefde

tekst en spel: Fred Delfgaauw ? regie: Roy Grünewald ? muziek: Bert van den Brink

In zijn ruim vijfendertigjarige carrière creëerde Fred Delfgaauw een geheel eigen stijl, een wonderbaarlijke versmelting van theaterdisciplines, waarin humor en ontroering hand in hand gaan. Voor zijn nieuwe voorstelling vroeg hij een aantal bekende theaterpersoonlijkheden om mee te schrijven: Paul van Vliet, Hans Dorrestijn, Freek de Jonge, Jeroen van Merwijk, Rob Bloemkolk en Sjaak Bral. Zij bedachten elk een personage, dat Delfgaauw op zijn onnavolgbare wijze tot leven laat komen.
Zo wordt ‘Wachtkamer van de liefde’ een verzameling kleurrijke karakters, allen met een verhaal over hun zoektocht naar de liefde, en daarmee ook naar de zin van het bestaan. Personages die in eerste instantie losers lijken, maar zij blijken al snel het klappen van de zweep te kennen. Hun zoektocht is soms tragisch, soms hilarisch, maar altijd herkenbaar.

De pers over In de wachtkamer van de liefde:
‘Technisch ronduit meesterlijk en bovendien erg grappig. Ga kijken. U heeft een topavond!’ (Scènes)
‘Een reeks monologen van Carmiggelt-achtige personages. (...) Volkomen geloofwaardig, vol mooie momenten.’ (NRC)
‘Delfgaauw speelt adembenemend. Hoogtepunt is het gesprek met de Siamese tweeling, een pop met twee bovenlijven. Technisch ronduit meesterlijk en bovendien erg grappig. Ga kijken. U heeft een topavond!’ (Scènes)
‘Moppen en weemoed wisselen elkaar af. (...) Meesterlijke poppenspel. Er is geen enkele hapering tussen de karakters en de ‘bemiddelaar’.’ (Theaterkrant.nl)

Schouwburg Cuijk
Donderdag 14 januari, 20.15 uur
18,5 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
www.delfgaauw.nl
www.schouwburgcuijk.nl