Deel dit artikel ‹ Terug

Museum in opmars

Geplaatst op: maandag 4 januari 2016


Het Oorlogsmuseum Overloon heeft in 2015 meer bezoekers ontvangen dan in de laatste jaren daarvoor. Bijna 123.000 mensen bezochten het museum, een groei van tien procent ten opzichte van 2014.

Het museum schrijft dit toe aan meerdere oorzaken. Zo stond in 2015 de 70-jarige bevrijding centraal in een groot deel van Nederland. Daardoor was er veel aandacht voor het thema Tweede Wereldoorlog. Daarnaast organiseerde het museum méér evenementen dan in het jaar daarvoor. Het best bezochte evenement was Militracks, met 12.000 bezoekers. Bovendien mocht het museum ook niet klagen over de gunstige weersomstandigheden. Zo kwam bijvoorbeeld in december een, voor die maand, ongebruikelijk groot aantal bezoekers naar Overloon, niet gehinderd door vorst of ijzel.

Het nieuwe jaar zal voor het museum opnieuw een bijzonder zijn, want het bestaat zeventig jaar. Het was in 1946 het eerste oorlogsmuseum van Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt rond de zomer een nieuwe vaste tentoonstelling in gebruik genomen en wordt afscheid genomen van de vorige, die 35 jaar lang het hart van het museum vormde.

In 2016 hoopt het museum opnieuw tenminste 120.000 bezoekers te mogen verwelkomen, waaronder een groot aantal leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. 

www.oorlogsmuseum.nl