Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente en Stichting Weekmarkt Mill gaan samenwerken

Geplaatst op: maandag 28 december 2015


Mill en Sint Hubert, 28 december 2016 - Op 23 december ondertekenden de heer Verkuijlen, een van de marktkooplieden die al jaren in Mill op de markt staat (namens de kersvers opgerichte Stichting Weekmarkt Mill) en wethouder Jos van den Boogaart (namens de gemeente Mill en Sint Hubert) op de weekmarkt in Mill een samenwerkingsovereenkomst. Dit in het bijzijn van vertegenwoordigers van Ondernemerscollectief Mill en een aantal bezoekers van de weekmarkt.

Met deze formele handeling is de verzelfstandiging van de weekmarkt in Mill een feit en is de nieuwe stichting zelf verantwoordelijk voor de volledige organisatie van weekmarkt. De stichting maakt daarvoor een plan dat zij ter goedkeuring moet voorleggen aan een marktcommissie. In die commissie zitten enkele marktkooplieden (namens de stichting), een lid namens de Millse middenstand en een lid namens de gemeente. In het verleden waren de rollen omgedraaid en vervulde de gemeente de rol die nu door de stichting wordt ingevuld.

Net als in andere gemeenten heeft de weekmarkt in Mill al enkele jaren te kampen met terugloop. De middenstand in Mill vindt dat de weekmarkt een positieve toegevoegde waarde heeft voor het Millse winkelgebied. Daarnaast zien ook de marktkooplieden zelf voldoende toekomst, zolang de kosten en de baten redelijk in balans zijn. Verzelfstandiging wordt door alle partijen als een mogelijkheid gezien om de kosten te kunnen drukken. De samenwerking tussen de weekmarkt en de lokale middenstand wordt verder gezien als een kans voor vernieuwing en een positieve gezamenlijke toekomst.