Deel dit artikel ‹ Terug

Vijf scholen in Boxmeer gestart met SchoolGruiten!

Geplaatst op: woensdag 14 oktober 2009


In Boxmeer starten 5 scholen met het SchoolGruiten programma, uitgevoerd en ondersteund door de regionale gruitcoördinator Renée Schreurs.
SchoolGruiten is een landelijk programma voor basisscholen dat is gericht op het stimuleren van kinderen en ouders om meer groenten en fruit eten. SchoolGruiten staat voor Groente en Fruit eten op school. De kinderen eten samen fruit of groente in de klas op twee vaste dagen in de week. Burgemeester Van Soest geeft op 15 oktober om 13.30 uur het startsein voor SchoolGruiten bij basisschool het Palet (Pastoor Kerstenstraat 38)

De snelle toename van het aantal kinderen en volwassenen met overgewicht moet worden geremd en SchoolGruiten is daarvoor een leuke en lekkere activiteit op basisscholen. Daarom hebben De Peppels en de brede school Boxmeer Noord (de Schelven, het Ogelijn en de Canadas) in samenwerking met het landelijke Steunpunt, SchoolGruiten in Boxmeer geïntroduceerd. Nu volgt het Palet met een programma aan het eind van de kinderboekenweek, die dit jaar het thema droeg: ‘Aan tafel! Eten en Snoepen in kinderboeekn’. Samen met burgemeester van Soest wordt er gelezen en gesproken over gezond eten.

Het is belangrijk dat binnen deelnemende klassen dat alle kinderen meegruiten en er geen kinderen buiten de boot vallen. Kinderen kunnen dan ook een voorbeeld voor elkaar zijn. Het is daarnaast de bedoeling dat SchoolGruiten een blijvend en vast onderdeel van het schoolprogramma wordt.
Om ouders en kinderen op de andere schooldagen te stimuleren gruit mee naar school te geven, krijgen alle kinderen van het landelijk Steunpunt een gruitbox. Dat is een broodtrommel waarin ruimte is voor een stukje fruit.
SchoolGruiten is een programma voor alle basisscholen in Nederland. Een school kan kiezen uit verschillende manieren om te gaan gruiten. Op de website www.schoolgruiten.kennisnet.nl is daarover meer informatie te verkrijgen. Ook de zogenaamde gruitlijn (0317-485966) is beschikbaar voor informatie.

SchoolGruiten is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het Productschap Tuinbouw, AGF Promotie Nederland en Stichting Voedingscentrum Nederland in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
advertentie