Deel dit artikel ‹ Terug

Sprookjes ballet voor de hele familie 'het Zwanenmeer'

Geplaatst op: maandag 21 december 2015


Het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch balletrepertoire.

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan 
Het Zwanenmeer 

muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski · choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

Bestaat er een ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan ‘Het Zwanenmeer’? Waarschijnlijk niet. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de schitterende muziek van Tsjaikovski. Het wordt wereldwijd gezien als het betoverende hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. 

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van de Russische Federatie en expert op het gebied van grote klassieke balletten, brengt een vernieuwde uitvoering van de klassieker. 

‘Het Zwanenmeer’ vertelt het liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is ontvoerd en veranderd is in een zwanenkoningin. Alleen Siegried kan de betovering doorbreken, maar natuurlijk probeert de tovenaar dat te verhinderen. Het is de opmaat tot een heerlijk romantisch verhaal en een schitterende avond danstheater.
www.balletklassiekers.nl

Uit de pers
‘De groep blijkt steeds weer in staat degelijke, kwalitatief hoogstaande voorstellingen te presenteren (…) met een corps de ballet en zeker ook met solisten waar menig West-Europees gezelschap jaloers op kan zijn.’ (De Telegraaf)

‘Een geweldig staaltje ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment.’ (Brabants Dagblad) 

Schouwburg Cuijk
Zondag 10 januari, 14.30 uur
29,5 (inclusief pauzeconsumptie en garderobe)
www.balletklassiekers.nl  
www.schouwburgcuijk.nl
advertentie