Deel dit artikel ‹ Terug

Winnaars van de wisseltrofee Ut Peerd 2015

Geplaatst op: donderdag 17 december 2015


WINNAAR “UT PÈÈRD” 2015 GELUIDEN UIT DE PEEL LANDHORST

Sint Anthonis, 16 december 2015: De unieke muzikale theaterproductie Geluiden uit de Peel van Fanfare en slagwerkgroep Landhorst en Toneelvereniging Spelenderwijs Landhorst zijn de grote winnaars van de wisseltrofee Ut Peerd 2015 geworden. De jury was unaniem van mening dat Landhorst een bijzondere prestatie heeft geleverd en daarmee een terechte winnaar is.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de zaal van Gasterij Oele Ton’s is op woensdagavond 16 december de winnaar door de juryvoorzitter Harry van Raaij bekendgemaakt. 3 kandidaten kregen elk 20 minuten de tijd om door middel van een prestatie te laten zien waarom juist zij de winnaar zouden moeten zijn. Djoly Janssen uit Wanroij, jong talent en eindejaarsstudent aan de Herman Brood Academie Utrecht, opende de avond muzikaal onder begeleiding van de gitarist Marcel van de Hanenberg uit Nistelrode.

Citaat uit het juryrapport winnaar
“Genoemde verenigingen hebben samen met een grote cast aan spelers een unieke, muzikale theaterproductie opgevoerd bij gelegenheid van het 70 jarig bestaan van het dorp Landhorst. In mei 2015 werden een vijftal geheel uitverkochte voorstellingen gegeven waarin het leven in de Peel met zijn standsverschillen werd uitgebeeld. Dat gebeurde in een prachtige entourage, waarin de mysterieuze sfeer van de Peel van toen tot uiting kwam. Een toneel- en muziekuitvoering waarin alles, tot en met entreebewijzen en het dorpsplein toe, tot in de kleinste details uit de tijd van 70 jaar geleden werd weergegeven. Aankleding en omgeving waren zo verzorgd dat de toeschouwers zich in de Peel van begin vorige eeuw waanden. Fanfare en slagwerkgroep Landhorst en de toneelvereniging hebben de verbondenheid van de gemeenschap Landhorst laten zien door ook de vele onmisbare bijrollen vrijwel helemaal in te vullen met inwoners uit het Peeldorp zelf. Een prachtige prestatie van een dorp dat zich 70 jaren later op deze wijze presenteert. Een theaterproductie die beslist uniek genoemd mag worden en met recht kunnen we hier spreken van Landhorst: “Parel van de Peel”.

Een tweede en derde prijs werd toegekend aan:
2. Marcel Hermans uit Sint Anthonis, schrijver van het boek "Motorcross der Azen, een Gouden Tijdperk".
3. Chris van Duijnhoven uit Oploo, regiotopscoorder van voetbalvereniging Excellent Oploo.

De gemeentelijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Samenwerkende Ondernemers en (SWO) en de gemeente Sint Anthonis en is voor het eerst uitgereikt in 1998. Naast de wisseltrofee krijgt de winnaar € 500 aan tegoedbonnen te besteden bij aangesloten ondernemers. Voor de nummers 2 en 3 zijn er bonnen ter waarde van respectievelijk € 250 en € 125.

Foto: De 3 winnaars op een rij met juryvoorzitter Harry van Raaij.
V.l.n.r.: Harry van Raaij, Miranda Jordans en Karel van der Velden Landhorst, Marcel Hermans Sint Anthonis en Chris van Duijnhoven Oploo.