Deel dit artikel ‹ Terug

Kerstmiddag op kinderboerderij Velp

Geplaatst op: woensdag 16 december 2015


Levende kerststal, kerstverhaal, kinderactiviteiten en winterwandeling

Op zondag 27 december is kinderboerderij Buiten-“Gewoon” in Velp (N-Br) van 13.00 tot 16.00 uur helemaal omgetoverd in kerstsfeer. De stal waar gewoonlijk de paarden staan is veranderd in een kerststal waarin Jozef en Maria in levenden lijve met hun kerstkind verblijven. Grote en kleine herders verzorgen de schapen en de andere dieren, koningen en engelen bezoeken het kerstkind. Om 14.00 uur start een winterwandeling over landgoed Mariëndaal waar de deelnemers de geheimen van dit mooie stukje natuur kunnen ontdekken. Jong en oud is van harte welkom op deze kerstmiddag waarop van alles te beleven valt.

Kerstverhaal en andere activiteiten
In de levende kerststal zijn behalve Maria en Jozef en hun kerstkind, ook de ezel en de koe, de geit en het schaap aanwezig. Kinderen kunnen, eventueel verkleed als herder, koning of engel, de stal bezoeken en het kerstkind en de dieren bewonderen. Ook de drie koningen zullen een bezoek brengen aan de kerststal.
Een kerstengel vertelt op gezette tijden het echte kerstverhaal. Verder kunnen de kinderen deze middag broodjes bakken in de zitkuil, konijnen knuffelen, de knuffelwei bezoeken en zich vermaken in de doe-speeltuin. De toegang tot de kerstmiddag is gratis, een vrijwillige bijdrage is altijd welkom en wordt gebruikt voor de kinderboerderij. Er is glühwein en warme chocomel te verkrijgen.

Winterwandeling over landgoed Mariëndaal
Om 14.00 uur nemen gidsen van IVN Grave belangstellenden mee op een verrassende winterwandeling over Mariëndaal. Zij vertellen niet alleen over het landgoed, maar vooral ook over hetgeen er leeft in dit mooie stukje natuur. Enkele zoogdieren zoals dassen, houden er hun winterslaap. Hoe blijven ze in leven? Moeten ze niet eten? Zijn alle “dennenappels” hetzelfde? Is onze kerstboom een echte dennenboom? Zit er ook een heks in het bos? In 2011 is er een poel gegraven op het landgoed; welke dieren hebben die al ontdekt? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens deze ontdekkingstocht. De wandeling is uitermate geschikt voor kinderen, ouders en grootouders; de route is niet geschikt voor rolstoelen.
Na de wandeling is er nog voldoende tijd om op de kinderboerderij van het kerstfeest te genieten en een lekker kopje koffie, chocomel of een glaasje glühwein te drinken.

Aangepaste openingstijden Kinderboerderij Buiten-“Gewoon”
Van 19 december t/m 3 januari is de kinderboerderij voor publiek geopend van 13.30 tot 16.00 uur. De kinderboerderij is gesloten op Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag 

www.kinderboerderijvelp.nl