Deel dit artikel ‹ Terug

100ste vierdaagse 2016 toch door centrum Mill

Geplaatst op: dinsdag 15 december 2015


Mill en Sint Hubert, 15 december 2016 – In november maakte de Stichting DE 4DAAGSE bekend dat de officiële wandelroute van de 100ste Nijmeegse Vierdaagse in 2016 ook door de gemeente Mill en Sint Hubert zou lopen. De extra lus van 5 kilometer was gepland via Grave, Escharen, Rotscheweg/Bordscheweg, Meisevoort, Tongelaar, Vaardijk/Molendijk, Karstraat, Beerseweg, Millseweg, Beers. Deze week meldde de stichting dat de 55 kilometer-wandelaars toch via het centrum van Mill zullen lopen. De wandelaars komen nu binnen via de Karstraat en wandelen dan vanaf de rotonde via Kerkstraat, de Burgemeester Verstraatenlaan en de Schoolstraat weer naar rotonde en dan richting Beers.

Gevarieerd
Burgemeester Antoine Walraven en wethouder Toerisme en Recreatie Van den Boogaart zijn blij met deze aanpassing. Burgemeester Walraven: “We zien het als een mooi geschenk aan onze gemeente. Deze aanpassing maakt de route voor iedereen aantrekkelijker”. Wethouder Van den Boogaart: “Dat de route nu door het centrum van Mill loopt is leuk voor de wandelaars, voor het publiek en voor onze ondernemers. Het maakt de route meer gevarieerd.”

Jubileum
In 2016 wordt ter gelegenheid van de 100ste editie van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen eenmalig de (oude) 55 kilometer-afstand in het wandelschema opgenomen. Net als veel andere gemeenten, zocht het college van B en W hierover medio 2015 contact met de organisatie in Nijmegen. Tot 1966 maakte deze route namelijk deel uit van de wandelmarsen. De gemeente wilde deze weer laten opnemen in het officiële programma. De positieve en brede lobby die hiervoor vanuit het dorp is gevoerd, werd door het college gesteund en heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen.