Deel dit artikel ‹ Terug

Stem op Wereldtuin Verdeliet voor Appeltjes van Oranje 2016

Geplaatst op: vrijdag 4 december 2015


Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2016. Stemweek start maandag 7 december om 09.00 uur

Cuijk, 3 december – Verdeliet strijdt met negen andere ontmoetingsruimtes uit de regio om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2016. Het Nederlandse publiek kan ieder jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. De wereldtuin roept daarom iedereen op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 7 december 09.00 uur tot en met zondag 13 december 2015 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.
Wereldtuin Verdeliet is één van de 10 overgebleven kandidaten in regio Zuid (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Verdeliet is een groene, sociale en gezonde voedsel- en ontmoetingstuin voor de wijk, gemeente en iedereen in het Land van Cuijk. Een plek waarin met plezier wordt gewerkt en waar iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf, elkaar en de tuin. De kracht van Verdeliet zit in de mix en diversiteit van mensen en het gewone contact. Zo’n 61 mensen zetten zich in voor dit burgerinitiatief.

U kunt Verdeliet helpen door uw stem uit te brengen tussen 7 en 13 december. Medewerkers, Marjan van de Akker en Gertie Copal, vertellen, “Ons motto is doen, delen en beleven en er ontstaat een soort ‘zwaan kleef aan’ effect. Steeds meer mensen gaan meedoen en dragen iets bij. Of het gaat om inzet voor de tuin, meewerken in de organisatie, helpen bij de verbouwing, het volgen van een imkercursus of het geven van een sponsorbedrag of goederen in natura. Deze nominatie zien we dan ook als een erkenning een iedereen die zich op de een of andere manier inzet voor Verdeliet. Het bedrag is zeer welkom en gaan we besteden aan de verdere verbouwing en inrichting van ons gebouw, de inrichting van de belevingstuin en de opzet van een scholenproject. Voor de verbouwing krijgen we hulp van Wim Kol, Rien Hofmans en Rinus Jacobs en dit kunnen we goed gebruiken. Door deze samenwerking, de inzet van wijkbewoners en onze medewerkers, wordt het straks een prachtige ontmoetingsplaats in het groen.”

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Meer informatie over Verdeliet is te vinden bij www.wereldtuinverdeliet.nl, Facebook en YouTube.