Deel dit artikel ‹ Terug

Belangstelling voor wandelen voor Stamceldonorbank 'hartverwarmend'

Geplaatst op: donderdag 3 december 2015


De unieke NEON winterwandeltocht op zaterdag 12 december in Mill en omgeving wordt naar verwachting van de organisatie een succes. Veel mensen hebben al laten weten dat ze meedoen. Met hun deelname geven ze een belangrijke steun aan de strijd tegen kanker van bloed en beenmerg.

De NEON winterwandeltocht is een bijzonder initiatief van de vriendengroep van Dennis Verweijen uit Mill, bij wie in mei acute myeloïde leukemie is geconstateerd. Sindsdien zetten de vrienden zich op verschillende manieren in voor de strijd tegen deze ziekte. Met als één van de hoogtepunten de NEON winterwandeltocht op zaterdag 12 december aanstaande. Het inschrijfgeld – €5,00 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen tot en met 12 jaar- is bestemd voor de Stamceldonorbank. Dat geldt ook voor de bijdragen van de sponsoren. De Stamceldonorbank in Nijmegen is het centrum waar donoren worden geregistreerd, begeleid én waar voor patiënten een passende donor wordt gezocht uit het wereldwijde bestand.

Hartverwarmend
De vriendengroep vindt het hartverwarmend hoeveel mensen al hebben toegezegd dat ze mee zullen wandelen. Ook de kinderen van de vriendengroep lopen mee en doen op school hun best om de actie onder de aandacht te brengen. Ze vertellen erover in kringgesprekken en hebben ervoor gezorgd dat de posters op school zijn opgehangen. “We ontvangen onder andere via onze Facebookpagina enthousiaste reacties. Dennis is afkomstig uit deze regio. Het is geweldig dat zovelen zich betrokken voelen bij het lot wat hem is overkomen en een bijdrage willen leveren aan de actie. De wandeling zal daardoor een speciaal karakter hebben” aldus Sandy Kremers uit de vriendengroep van Dennis.

Diverse bedrijven en organisaties hebben zich gemeld voor sponsoring van de wandeltocht. Zij steunen het initiatief financieel of in natura. Sandy: “Elke bijdrage is meer dan welkom. We zijn heel blij met alle soorten steun. Acute myeloïde leukemie, is een afschuwelijke ziekte. Het is belangrijk dat er meer over bekend wordt, zodat zich misschien ook meer stamceldonoren melden. Want die zijn van levensbelang voor patiënten zoals Dennis. Het is voor hen een fantastische opsteker als we met zijn allen met onze actie een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen die ziekte.”

Feestelijke tocht met dresscode: een tintje neon!
De reden mag dan serieus zijn, dit neemt niet weg dat de tocht een feestelijk karakter kent. De NEON winterwandeltocht gaat op zaterdag 12 december van start op Sportpark Juliana, Langenboomseweg 7 te Mill. Om het extra speciaal te maken wordt de tocht aangekleed met neon accessoires en roept de vriendengroep de wandelaars op om iets neon-kleurigs aan te trekken of bij zich te hebben. De deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende routes:
Een korte kinderroute: circa 3 kilometer, starten kan tussen 14.30-18.00uur
De kinderroute wordt spelenderwijs afgelegd. Kinderen krijgen een zogenaamde stempelkaart mee. Tijdens de route bevinden zich een aantal posten waar kinderen een stempel kunnen halen. Denk aan een ranja-, een snoep- en een kinderdisco-post. De volle stempelkaart leveren kinderen in bij de finish en ontvangen daar een aardigheidje.
Een lange natuurroute: circa 12 kilometer, starten kan tussen 13.00-14.30uur.
Onderdeel van deze route is ‘De Kuilen’ met een post op het ‘strandpaviljoen’ waar Toeternietoe voor een muziekstuk zal zorgen.

De finish is ook weer op het sportpark Juliana. Het inschrijfgeld is inclusief een kop koffie, thee of ranja, wat lekkers en een aardigheidje.