Deel dit artikel ‹ Terug

Wie helpt ons aan 1 miljoen koffiespaarpunten?

Geplaatst op: donderdag 26 november 2015


Cuijk, 25 november 2015 - Ook dit jaar gaat Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele voedselbanken in Nederland. De kerstactie van vorig jaar leverde landelijk op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op.

“Komende maand willen we in de regio tenminste 1 miljoen punten ophalen”, zegt Arie van Turnhout uit Mill, projectleider van DE-puntenactie waar Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze nu voor de derde achtereenvolgende keer meedoet. “En stiekem hoop ik op nog meer”.

Ondanks het feit dat de economie weer aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze regio. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt. “Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus van Turnhout.

Bijna 2.500 pakken koffie in 2014
Vermoedelijk bluft hij niet. Vorig jaar haalde de regionale Lionsclub óók al meer dan 1 miljoen spaarpunten van Douwe Egberts op. Deze werden ingeleverd bij DE die er nog eens een bonus van 30 procent bovenop deed. Deze punten werden ingewisseld voor 2.392 pakken koffie, die hun weg vonden naar de Voedselbank Land van Cuijk (gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

Actie 2015 start deze week
Tot eind december zullen op tientallen plaatsen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg inzamelpunten komen in winkels, supermarkten, bakkers, slagers, etc. Een volledige lijst van inzamelpunten staat op www.lions.nl/DE-actie. Op de totale opbrengst zal Douwe Egberts weer een bonus geven. Voor elke 500 punten ontvangt de Voedselbank een pak koffie van 250 gram. Een welkome gift voor de bijna 700 mensen die in de regio afhankelijk zijn van de Voedselbank. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/DE-actie.

Over Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze
Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is lid van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs met meer dan 1,3 miljoen leden waarin mensen vanuit vriendschap - zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding - op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving onder het motto “We Serve”. Alle bijeengebrachte gelden komen direct bij het goede doel terecht. Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is een gemengde Lions Club, en is opgericht op 26 april 1994. De doelstelling van Lions Club Land van Cuijk en Overmaze is het ontwikkelen en ondersteunen van goede doelen in en rond het Land van Cuijk. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/land.van.cuijk.overmaze 
advertentie