Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie engelen in Het Petershuis

Geplaatst op: donderdag 19 november 2015


Tientallen engelen dalen neer in Het Petershuis

Zalen vol engelen en engelachtige kunstwerken. Daarmee zal Museum Het Petershuis schoonheid en vrolijkheid bieden in de donkerste dagen van het jaar. Het wordt een heel bijzondere tentoonstelling, want het museum heeft alle kunstenaars die de laatste vijftien jaar werk in Het Petershuis hebben getoond, gevraagd mee te doen aan een thema-expositie over engelen. Vijftig van hen hebben daar positief op gereageerd.
Het is niet de eerste keer dat dit thema opduikt in Het Petershuis. In 1999 is een soortgelijke expositie gehouden. Het succes daarvan was reden genoeg voor een herhaling. De verwachting is dat er een grote variatie aan kunstwerken zal worden uitgestald. Want niet alleen zullen de stijlen van de exposanten sterk verschillen, ook de technieken die zij toepasten zijn heel divers. Er zijn natuurlijk schilderijen, beelden en keramiek, maar de engelen zullen ook in verrassende materialen worden getoond.

De Heijense kunstenaar Richard Smeets en zijn collega Lobke Burgers uit Nijmegen zullen twaalf van de ingezonden werken uitkiezen voor een verjaardagskalender. Deze is tijdens de expositie in het museum te koop.

De engelen zijn niet alleen een passend thema rond de kersttijd. De bezoekers zullen ook kunnen zien wat een mooie staalkaart van de kunst uit deze regio Het Petershuis in de afgelopen vijftien jaren heeft geboden.

De thema-expositie Engelen wordt op zondagmiddag 29 november om drie uur geopend in de raadszaal van het historische Gennepse stadhuis. De opening wordt verricht door de bestuursvoorzitter van het museum, Ingrid Voncken. Jurrien Dibbets zal een gedicht voordragen. Het publiek kan in Het Petershuis terecht vanaf woensdag 2 december. De laatste dag is zondag 17 januari.

Het museum (Niersstraat 2, 6591CB Gennep) is geopend van woensdag t/m zondag van twee tot vijf uur. Tijdens de kaarsjesavond op 21 december is het museum geopend van zeven tot negen uur. Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten, tweede kerstdag open. De toegang is vrij.

Voor meer informatie: kijk op www.museumhetpetershuis.nl of op www.liefdevoorlimburg.nl