Deel dit artikel ‹ Terug

BlueSox bij café Royal Mill op zaterdag 28 november 2015

Geplaatst op: woensdag 18 november 2015


Op zaterdagavond 28 november is het bij café Royal aan de Kerkstraat 35 – 37 vanaf 22.00 uur weer tijd voor blues. Dat deze keer met BlueSox. Dit is een band met opzwepende mix van West-Coast-blues, swing en roots. Zoals gebruikelijk is deze bluesavond gratis toegankelijk.

BlueSox is een bijzondere bluesband. Dat vinden veel mensen die de band in zijn bestaan gevolgd en hun optredens gezien hebben. De band krijgt tijdens hun optredens bijna iedereen aan het swingen. Een kwestie van volhouden. En dat doet de band: drie flinke sets en uiteindelijk moet er iedereen echt aan geloven. Gitarist Cor Paridaans vertelt daarover: “In Maloe Melo (bluesclub in Amsterdam) leverde onze dansbare muziek na een lekker optreden een nieuw eigen nummer op: Hip Shaking Harry. Bezoeker Harrie begon te swingen en was niet meer te stoppen. Bij gebrek aan een leuke danspartner nam hij genoegen met een barkruk. In Epe besloot de kroegbazin na een optreden van ons om in de zaak een luchtverversingssysteem aan te brengen: het behang van de wanden liet los als gevolg van het vocht dat het dansende publiek produceerde.”

Al jaren staan de mannen van BlueSox op podia in Nederland en België, in (blues)café’s, clubs en op festivals.
BlueSox valt op door de muziekstijl: een opzwepende mix van West-Coastblues, swing en roots. Volgens velen neemt BlueSox hiermee een bijzondere plaats in onder de bands uit het bluescircuit. Een grote rol is weggelegd voor mondharmonicavirtuoos Ruurd van der Vegt uit Den Bosch. De man heeft een volstrekt unieke stijl en krijgt veel ruimte in het repertoire. BlueSox valt ook op door haar repertoirekeus: de karakteristieke eigen nummers vol met zelfspot van Cor Paridaans, de eigen interpretatie van ander werk en de covers. Ook bijzonder is de tijdsduur van de nummers: kort, maximaal 4 minuten en de band knalt weer verder met het volgende nummer. De band heeft inmiddels twee albums uitgebracht.

In december is er in verband met de kerstdagen geen bluesavond. Maar noteer in je agenda wel alvast zaterdag 9 januari 2016. Dan staat er bij café Royal een Nieuwjaarsconcert op het programma met een Female Fronted ACDC tribute BELLS HELLS.

Meer weten?
Zie www.caferoyalmill.nl of like hun facebookpagina
Om helemaal op de hoogte te zijn en blijven.