Deel dit artikel ‹ Terug

Undercoversessie The Black Keys

Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015


Dat de undercoversessies van Roepaen in de smaak vallen bij diens regio staat inmiddels vast. Die conclusie is voor het muzikale klooster echter geen reden om de aandacht er niet meer bij te hoeven houden. Daarom besloot Roepaen bij de invulling van de volgende undercoversessie om voor de verandering niet te kiezen voor een band die tot de grote klassieken der aarde behoort, maar voor een band die pas sinds de laatste tien jaar successen boekt: The Black Keys.

Nog geen 15 jaar geleden begon The Black Keys als een elementair blues- en garagerock duo, bestaande uit Dan Auerbach op gitaar en Patrick Carney op de drums. Inmiddels is het een van de grootste rockbands ter wereld. Deze status is volledig te wijten aan hun innovatiedrift. Zo heeft The Black Keys zich de afgelopen jaren keer op keer vernieuwd en zette zich af tegen routinematig muziek maken. Dat heeft hen nu al een geweldig oeuvre heeft opgeleverd, welke alsmaar indrukwekkender wordt. Naast blues en rock is The Black Keys immers ook niet vies van soul, funky grooves, surf en indiepop. Dat geldt ook voor undercoversessieleider Tommy Ebben, die de ideale gelegenheidsformatie heeft weten samen te stellen voor The Black Keys coversessie. De sessie bestaat uit vier man omdat The Black Keys zelf ook allang niet meer als duo optreedt. “Met nummers die reiken van gruizige blues zoals I’ll Be Your Man tot aan briljante hits als Lonely Boy, belooft deze sessie een hele bijzondere te worden!”, aldus Tonnie Kuijpers van Roepaen.

De undercoversessie van The Black Keys is op vrijdag 27 november om 21:00 uur en een kaartje kost €9,- in de voorverkoop via roepaen.com. Na afloop biedt huis-DJ René den Biesen alle mogelijkheid om gezellig na te borrelen.