Deel dit artikel ‹ Terug

Omgaan met dementie

Geplaatst op: maandag 5 oktober 2009


Binnenkort start de training ‘Omgaan met dementie’ voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met dementie in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Nederland telt naar schatting 250.000 mensen die lijden aan dementie. Ruim een miljoen mensen zijn betrokken bij de zorg voor dementerenden. Meestal wordt deze taak verricht door partners, kinderen en/of andere familieleden. Maar ook vrienden en buren kunnen deze rol op zich nemen. Al deze verzorgers worden mantelzorgers genoemd.

Veel mantelzorgers ervaren het krijgen van voorlichting, informatie en praktische tips om met de dementerende om te gaan als erg belangrijk. De combinatie van informatie en bruikbare omgangsadviezen heeft het grootste effect. Daarom GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg een training voor deze mantelzorgers van thuiswonende dementerenden.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 2 uur, en vindt plaats in Boxmeer, zo mogelijk in de avonduren. Informatieoverdracht over dementie staat hierin centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor hoe je als naastbetrokkene goed voor jezelf kunt blijven zorgen en er is ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Preventie, GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, telefoon (0485) 847 366 of per mail preventie-boxmeer@ggzoostbrabant.nl.
advertentie