Deel dit artikel ‹ Terug

Gemeente Cuijk trakteert op groenten en Fruit met programma SchoolGruiten!

Geplaatst op: maandag 5 oktober 2009


Cuijk, 5 oktober 2009 - Op zes basisscholen in de gemeente Cuijk wordt deze week uitgebreid aandacht besteed aan gezonde voeding voor de basisschooljeugd. De scholen nemen deel aan het programma Schoolgruiten. Groenten en fruit eten = Gruiten. De gemeente Cuijk vindt gezonheid en activiteit belangrijk en trakteert op de groenten en het fruit voor de scholen bij het gruiten. De deelnemende scholen zijn De Bongerd in Haps, De Harlekijn, ‘t Startblok, De Waai, De Wingerd en De Zevensprong in Cuijk.

Groenten en fruit
De gemeente Cuijk neemt de komende acht weken de kosten van twee maal groenten of fruit voor de kinderen op zich en geeft daarmee een gezonde impuls aan het programma “Cuijk in Beweging”. Ook de ouders van de kinderen uit de gemeente Cuijk krijgen op deze manier van hun kinderen te horen waarom het eten van groente en fruit belangrijk is. Het is ook de bedoeling van het programma dat zij hun ouders informeren over hoe leuk het is om met eten bezig te zijn.

Kinderboekenweek
De start van het programma vindt deze week plaats (in de Kinderboekenweek). Daar is voor gekozen omdat dit aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek: “Aan tafel; eten en snoepen in kinderboeken”. Na de Kinderboekenweek krijgen de kinderen nog zeven weken gruit. Dit wordt geleverd door een landelijke leverancier van schoolfruit; Fruitschool. De Waai vormt hierop een uitzondering. Zij zijn al op 21 september begonnen en zullen tot half november doorgaan. Daarna bekijkt elke school hoe ze verder willen gaan.

En straks…
Als scholen kiezen om met het programma door te gaan geven ouders daarna zelf gruit mee naar school en krijgen daarvoor een gruitbox voor hun kind. Een andere mogelijkheid is dat ze een bijdrage betalen die de kosten van groenten en fruit dekt. Fruit kan ook bij een plaatselijke leverancier afgenomen worden als deze zich bij het programma aansluit.

Cuijk in beweging
Schoolgruiten maakt onderdeel uit van het programma Cuijk in Beweging. In het kader van Cuijk in beweging deden de kinderen eerder al mee aan Kids Sport en Ontbijt in de klas. Doel van het programma: De gezondste en actiefste kinderen van Brabant wonen in Cuijk.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):­­­­
Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met Erik van de Ligt, team Communicatie, gemeente Cuijk (telefoon (0485) 396 636, e-mail erik.vd.ligt@cuijk.nl).

Uitnodiging:
Op donderdag 8 oktober zal wethouder Dick Blokland bij basisschool de Bongerd in Haps de aftrap geven voor schoolgruiten in de gemeente Cuijk. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Wethouder Blokland kan dan vragen beantwoorden over Cuijk in beweging en het schoolgruiten.

Bron: Gemeente Cuijk
advertentie