Deel dit artikel ‹ Terug

Jack Poels knipt eigen schilderij aan stukken

Geplaatst op: woensdag 11 november 2015


BOXMEER, 10 NOVEMBER – Jack Poels is behalve muzikant en frontman van Rowwen Hèze ook een begenadigd schilder. Op 24 november zet hij in Boxmeer echter de schaar in een van zijn fraaiste schilderijen. Het doek ‘Lieve Herfst’ moet het ontgelden om aandacht te vragen voor mannendiscriminatie in de mode. Tijdens een perspresentatie onthult Poels namelijk het eerste exemplaar van de door hem ontworpen Painted Jack, een colbert op basis van een kunstwerk.

Enige maanden terug werd Jack Poels benaderd door de mannen van Painted Jack, Vin Baltussen, Bart Berbers en Werner Hendriks. Zij richtten Painted Jack op omdat de mannenmode veel te weinig keuze biedt voor heren die zich op een stijlvolle manier willen onderscheiden. Painted Jack stopt deze ‘mannendiscriminatie’ door colberts te maken op basis van kunstwerken. Poels stemde meteen in om dit initiatief te steunen met een ontwerp voor het volgende model. Dat werd het werk ‘Lieve Herfst’, waarvan het eerste exemplaar op 24 november door Jack Poels zelf wordt onthuld tijdens de perspresentatie in De Weijer in Boxmeer.

Schilderij in honderd stukken
Net als van elke Painted Jack worden van ‘Lieve Herfst’ slechts honderd colberts gemaakt. Om iedere nieuwe eigenaar eraan te herinneren dat hij iets bijzonders om zijn schouders heeft, knipt Poels zijn eigen schilderij ‘Lieve Herfst’ tijdens de perspresentatie in honderd stukken. Elke ‘Painted Jacker’ ontvangt een eigen, door Poels gesigneerd stuk van het originele schilderij bij zijn colbert.

Duet Poels en Anneke van Giersbergen
De perspresentatie in De Weijer in Boxmeer belooft een sfeervolle aangelegenheid te worden. Naast de onthulling van het colbert door Jack Poels, is ook Anneke van Giersbergen van de partij. De veelzijdige zangeres, die bekend werd als frontvrouw van The Gathering en er sindsdien een succesvolle solocarrière op nahoudt, krijgt de zaal gegarandeerd stil. Uiteraard staat er ook een duet met Jack Poels op het programma. En qua gastronomie is de avond vormgegeven zoals elke man dat zou doen: geen ingewikkelde liflafjes, maar gekookt spek, zult, kaantjes, braadworst en mosterd.