Deel dit artikel ‹ Terug

Theateragenda december 2015 Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 10 november 2015


toneel
De gelukkigste dag
Johnny de Mol, Johanna ter Steege e.a.

Hij is een steenrijke dertiger. Zij is een pittige cateringdame en alleenstaande moeder. Ze zijn een avond tot elkaar veroordeeld, als de gasten het op zijn verjaardagsfeest stuk voor stuk laten afweten. Het idee voor dit stuk kwam van De Mol zelf; voor het script tekent de Amerikaan Michael Di Jiacomo. Regie: Gijs de Lange.

Do 3 december | 20.15 uur
€ 26,50

__________

satirische theatershow
Ouds & Nieuws Show 2015
Orde van de Dag
Het Zuidelijk Toneel & Nieuw Utrechts Toneel

Verrassende, satirische kijk op de merkwaardigste berichten uit de actualiteit.
‘Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan ‘Dit Was Het Nieuws’ en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien.’ (Theaterkrant)
‘Een nooit eerder ervaren sensatie. Topavond!’ (Brabants Dagblad)

Vr 4 december | 20.15 uur
€ 18,50
www.hzt.nl

__________

theatercollege
Higgs
Jan van den Berg & Theater AdHoc
Stand-up physics

Zeven jaar lang volgde Van den Berg de zoektocht naar het legendarische Higgsdeeltje op de voet. Als theater- en filmmaker én als alfa in de wondere wereld van de fysica. Het resulteerde in een vrolijk makende theatrale ontdekkingsreis naar de humor en tragiek van de oerknal, protonenporno en zwarte gaten.

Di 8 december | 20.15 uur
€ 18,50
www.theateradhoc.nl

__________

muziektheater
Bart van Loo & Eddy et les Vedettes
Chanson. Une belle histoire

Schrijver Bart Van Loo is de francofiele spraakwaterval die bij ‘De Wereld Draait Door’ regelmatig zijn bevlogen licht laat schijnen over het verhaal achter het Franse chanson. Met de ijzersterke vijfmansband Eddy Et Les Vedettes vormt de Vlaming het gedroomde team om Franse liedjes te vertolken en de bijbehorende verhalen te vertellen. ‘Met smaak samengestelde compilatie van Franse topchansons.’ (NRC ****)

Wo 9 december | 20.15 uur
€ 23,50
www.bartvanloo.info
www.eddyetlesvedettes.be

__________

cabaret | kleinkunst
Tim Fransen
Het failliet van de moderne tijd

Tim Fransen is tekstschrijver, filosoof en sinds kort ook cabaretier. En hoe! Vorig jaar won hij het VARA Leids Cabaret Festival op overweldigende wijze. In het juryrapport lazen wij: ‘Wat een finalist! En wat liggen er nog veel mogelijkheden voor deze scherpe, intelligente, zorgvuldige en bovendien muzikale cabaretier.’ (…) ‘Tim Fransen is de belofte van 2015.’ (NRC)

Do 10 december | 20.15 uur
€ 16,50
www.timfransen.nl

__________

muzikaal cabaret
Hans Liberg
Jazz & Comedy
Humor that swings

In zijn nieuwe show laat rasentertainer en muziekkomiek Hans Liberg zich van zijn jazzy kant zien en toont hij opnieuw aan dat humor swingt! Met Ralph Adriaansen op slagwerk en Remy Dielemans op bas zorgt het Hans Liberg Trio voor een avond entertainment van internationale allure, vol bruisende energie en grote muzikaliteit.

Vr 11 december | 20.15 uur
€ 31,50
www.hansliberg.com

__________

muziek
The Stones
The early years

Terug naar de beginjaren van the world’s greatest rock-’n-rollband: de Rolling Stones!
De Britse tributeband The Stones brengt een buitengewoon energieke show met al hun grote hits uit de jaren zestig. Uit de Engelse pers: ‘The Stones is more of a reincarnation than a tributeband.’

Za 12 december | 20.15 uur
€ 26,-
www.thestones.co.uk

__________

wereldmuziek
www.thestones.co.uk
A Russian Night

Met zijn repertoire van gezangen uit de Russisch-orthodoxe kerk en Slavische volksliederen, symboliseert het Don KosakenChor Russland voor miljoenen mensen het oude Rusland. Het koor is een graag geziene gast op de internationale concertpodia en de zangers en het ensemble brengen het publiek steevast in vervoering met hun karakteristieke samenzang.

Di 15 december | 20.15 uur
€ 28,50
www.donkosak.com

__________

toneel
Ventoux
Chris Tates, René van Zinnicq Bergman, Cees Geel, Dennis Rudge

De roman ‘Ventoux’ van Bert Wagendorp uit 2013 ontving juichende kritieken en ging tot nu toe ruim 130.000 keer over de toonbank. Het is een aangrijpend, hilarisch en scherp portret van een generatie en tegelijkertijd een zoektocht naar de consequenties van bepaalde keuzes. Regisseur George van Houts (o.a. ‘De Verleiders’) bewerkte het boek tot een toneelvoorstelling.

Wo 16 december | 20.15 uur
€ 25,-
www.bostheaterproducties.nl

__________

dans
4 Seasons
Korzo Theater - Samir Calixto

Twee topdansers houden zich staande op het muzikale geweld van Vivaldi’s beroemde ‘De Vier Jaargetijden’. Lente, zomer, herfst en winter staan symbool voor de turbulente geschiedenis van de mensheid: ontstaan, evolutie, hoogtepunt en neergang. ‘4 Seasons’ werd genomineerd voor de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie van 2013’. ‘Huiveringwekkend mooi.’ (Danspubliek.nl)

Do 17 december | 20.15 uur
€ 18,50
www.korzo.nl

__________

theatershow
Jeans 25
Spetterend muziek- en dansspektakel

Meeslepend muziek- en dansspektakel. Al 25 jaar met ziel en zaligheid theater maken, jonge dans- en muziektalenten het broodnodige, dik verdiende duwtje in de rug geven en zalen uit hun dak laten gaan: dat mag je met recht een zegetocht in spijkerbroek noemen. Maar zeker is dat u een show boordevol muziek, dans en performance krijgt voorgeschoteld, waarin u wordt meegenomen naar Jeans toen, nu en morgen!

Za 19 december | 20.15 uur
€ 25,-
www.jeanstheatershows.nl

__________

spectaculair vocaal variété
Frommermann
FrommerKerst

‘Klassieke kerstsongs met flinke knipoog.’ (de Volkskrant)
In een bonte show wisselen de mannen momenten van bezinning af met pure kolder en vermaak! Meezingen mag!

Di 22 december | 20.15 uur
€ 21,50
www.frommermann.nl

__________

cabaret | kleinkunst
Schudden
Henk

In dit jubelend ontvangen programma fileren Emiel de Jong en Noël van Santen het leven van Henk op ontroerende en grappige wijze en laten ze zien dat we uiteindelijk allemaal een beetje Henk zijn.
‘Spannende, ingenieuze voorstelling.’ (Het Parool). ‘Een visueel meesterwerk.’ (8Weekly)

Wo 23 december | 20.15 uur
€ 21,-
www.schudden.nu

__________

diverse ruimten | de keuze van… John Floore
hedendaagse muziek |festival
Lavinia Meijer, Michiel Borstlap & Carel Kraayenhof
Harp, piano, bandoneon
Wereldprimeur in Cuijk!

Speciaal ter gelegenheid van onze nieuwe schouwburg delen de drie musici gezamenlijk het podium tijdens een spetterende finale, ná een uiterst muzikaal en gevarieerd middagprogramma met solo- en duoconcerten, en ontmoetingen met het publiek.

Zo 27 december | 15.00 uur
€ 25,50

__________

familietheater | 3+
Kleintje Kaf
Olaf en de zingende zeerovers

De vijf acteurs/muzikanten van muziektheatergezelschap Kleintje Kaf spelen op een enorme verzameling instrumenten, van mandoline tot melodica. In ‘Olaf en de zingende zeerovers’ mag Olaf het Gansje mee op een spannende reis over woelige baren, met zeerovers die af en toe enórme trek hebben in een lekker gebraden gansje…

Di 29 december | 14.00 & 16.00 uur
€ 11,-
www.kleintjekaf.nl
__________________________________________________________________________________

Bestel uw kaarten via www.schouwburgcuijk.nl of 0485-314344 (di t/m vr van 15.00-18.00 uur)