Deel dit artikel ‹ Terug

"Derrrannn" geldt zeker ook voor Daags na de Tour

Geplaatst op: dinsdag 10 november 2015


Bestuur legde rekening en verantwoording af

Maandagavond 2 november vond in het prachtige hoofdkantoor van Rabobank LvCM in Beugen de derde sponsoravond plaats van Daags na de Tour. Veel ondernemers genoten van de presentaties van het bestuur, Cybox en zeker ook van de gevatte gastspreker oud prof wielrenner Emmenaar Gert Jakobs.

Door Frans Fleuren

BEUGEN/BOXMEER – Gastvrouw Bouwien Janssen, sinds half mei directeur bedrijven van de Rabobank LvCM, verwelkomde op charmante wijze de veel ondernemers uit de regio. “Ik heb bij mijn eerste Daags na Tour op maandag 27 juli 2015 geweldig genoten van dit schitterende evenement. Het zet de regio op de kaart, het is iets positiefs voor de gehele streek. Ik roep alle sponsoren dan ook op dit geweldige evenement in financiële zin krachtig te blijven ondersteunen. Belangrijk ook voor de economie in de regio. Het is een feest van de ontmoeting, waar je uitstekend kunt netwerken. Blij dat de Rabobank een van de hoofdsponsoren is.“

Voorzitter Pierre Hermans namens het voltallige bestuur en de technische commissie:
”Maandag 27 juli werd ik nog voor zes uur ’s ochtends gebeld door Radio 1. Ik gaf voor die dag wederom een goed weergarantie af en achteraf heb ik niet gelogen. Prachtig weer, een geslaagd evenement en heel veel duizenden toeschouwers. We hebben ingezet op zo veel mogelijk Nederlandse profs die in de Tour hebben gereden en een paar spraakmakende buitenlanders. Die lijn willen we de komende jaren doortrekken. Wel tekenen de renners helaas steeds later! Frans Fleuren, onze gewaardeerde pr-medewerker in de afgelopen 3 jaar, stopt en zal worden opgevolgd door Henk Baltussen. Nogmaals dank aan allen, in het bijzonder de gemeente Boxmeer, voor de fantastische bijdragen aan het welslagen van de editie 2015 van Daags na de Tour. Op naar de editie van 2016: maandag 25 juli.” 

Penningmeester Jan van den Heuvel, mede namens Leon Nabuurs: “Met ongeveer eenzelfde begroting als in 2014 zijn we erin geslaagd de kosten te drukken en is het mogelijk gebleken wat meer broodnodige reserves te vormen Die reserves willen we onder meer inzetten bij hopelijk een Nederlandse Tourwinnaar in een van de komende jaren. Ook zijn we in goed overleg met Euregio Rijn – Waal om extra financiën te genereren voor een Nederlands-Duits wieleronderdeel bij Daags na de Tour.“

Joris Claassen van Cybox Internet & Communicatie, al sinds 1997 gevestigd in Boxmeer, liet via een power point presentatie met vooral duidelijke cijfers/grafieken zien wat het sterk positieve effect ten opzichte van de 2 voorgaande jaren is van extra (financiële) inzet op sociale media zoals facebook, Twitter en Instagram. Er zijn bijna 155.000 mensen bereikt en fantastische groeicijfers. Mobile en tablet zijn sterk in opkomst.
Zie www.daagsnadetour.nl

Gastspreker Gert Jakobs
Oud profwielrenner Gert Jakobs, de laatste jaren vooral bekend via Tour du Jour, en een veelvuldig twitteraar, was de gastspreker. Een echte verhalenverteller. Op humoristische en meeslepende wijze lichtte hij zijn stelling toe dat zonder meesterknechten, zoals ook Twan Poels er een was, geen succes mogelijk is voor de wielervedetten in de Tour of klassiekers. Het beste team met veel passie wint. Derrrannn was zijn levensmotto. Het draait om vertrouwen, samen werken, zelfvertrouwen, respect en waardering, applaus en commitment.

Fototoelichting: Het bestuur van Daags na de Tour legde op maandag 2 november rekening en verantwoording af voor de succesvolle editie van 2015 (archieffoto door Tom Oosthout)

Daags na de Tour 2016: maandag 25 juli 2016