Deel dit artikel ‹ Terug

Eric van Sauers. Ongemeen grappige, soms gevaarlijke meesterverteller

Geplaatst op: vrijdag 6 november 2015


Eric van Sauers
Ontroert

Wie Eric van Sauers ooit heeft gezien, weet wat hij kan verwachten. Van Sauers is ongemeen grappig en gevaarlijk, maar vooral een meesterverteller. Hij verzint, verandert, daagt uit en laat vaak meer van zichzelf zien dan goed voor hem is. Soms poëtisch, soms ontroerend, soms absurd. Hij kan romantisch zijn (maar dat tegelijk ontkennen), schreeuwend zijn liefde uiten of slaand zijn publiek strelen.
In ‘Ontroert’ neemt Van Sauers even ‘de tijd’, om hem stil te kunnen zetten. Met alles wat hij in zich heeft zal hij tijdens de voorstelling proberen die ongrijpbare ‘tijd’ even van ons te maken. En daarna gaan we weer verder, zoals altijd…

Eric van Sauers lanceerde zichzelf in 1997 rechtstreeks vanuit het stand-up comedy gezelschap ‘De Comedytrain’ het Cameretten festival in, dat hij glansrijk won.
Wat volgde waren succesvolle programma’s zoals ‘Een fijn warm mens’, ‘De Ware Liefde’ en ‘Smulpapen’. In 2005 won hij De Neerlands Hoop en voor zijn laatste voorstelling ‘Ridder’ werd hij in 2010 genomineerd voor de Poelifinario.

Schouwburg Cuijk
Do 19 november, 20.15 uur
€ 20,50 (incl. pauzeconsumptie en garderobe)
www.grunfeld.nl
www.ericvansauers.nl
www.schouwburgcuijk.nl