Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Sona en Social Sofa op het Valuweplein

Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015


Op woensdag 4 november wordt om 15:00 op het Valuweplein de nieuwe SONA en Social sofa in gebruik genomen.

De SONA is een interactieve dans- en geluidsboog die garant staat voor plezier. Met één druk op de knop kan gekozen worden voor een spel waarin kinderen een code moeten onthouden of supersnel een parcours moeten afleggen. Twee kinderen die samen met hun moeder en oma dansenbewegingen maken of in het Chinees tellen? Dat is een heel normaal verschijnsel bij dit spannende toestel voor de hele familie. De grote oranje boog is al van verre herkenbaar en zo een echte eyecatcher. Bovenin de boog zit een camera die precies registreert wat kinderen op de vloer doen. De speelvloer is vrij toegankelijk en meerdere kinderen kunnen er tegelijkertijd spelen. De spellen worden met regelmaat vervangen om het spelen met de SONA extra spannend te houden. Initiatiefnemer voor het plaatsen van de SONA is wijkraad De Valuwe, zij hebben dit kunnen realiseren dankzij het VSB fonds en het Project Sociale Vernieuwing van de gemeente Cuijk.

De Social Sofa is alweer de derde die in onze wijk gemaakt en geplaatst is en is de sluiter van een mooi project dat vijf jaar gelopen heeft. Vanaf de eerste plannen eind 2010 tot nu zijn er drie bankjes geplaatst: het eerste is gemaakt in de kas van Verdeliet en kreeg een plaats in Parkzicht. Daarna werd de werkplek het voorportaal van de kerk waar het tweede bankje gemaakt werd wat in 2013 een plaatsje aan de Looiersgaarde gekregen heeft.
Dit laatste bankje wat op 4 november onthuld wordt is mogelijk gemaakt door vereniging “De Galberg. Deze buurtvereniging heeft zich ruim 50 jaar ingezet voor de kinderen in de wijk. Dan is er natuurlijk niets mooier dan dit bankje in het hart van de wijk bij een speeltoestel voor de kinderen te kunnen plaatsen. Een oplettende kijker ziet dat de naam van de oprichter: Dhr Ruijs, met glassteentjes op de bank is ingelegd.

Tijdens de opening wordt er aandacht besteed aan ieder die zich ingezet heeft voor beide projecten, van de initiatiefnemers, de harde werkers in de Social Sofa werkplaats, de leden van de speelplekken werkgroep van wijkraad “De Valuwe” tot de buurtbewoners die de bankjes in hun buurt opgenomen hebben en er nu zorg voor dragen: iedereen wordt hartelijk bedankt voor zijn/haar bijdrage aan weer een schitterende speelplek in De Valuwe. 

http://www.yalp.nl/sona

http://www.socialsofa.com/