Deel dit artikel ‹ Terug

Cabaretserie Huistheater De Steenakker Haps

Geplaatst op: donderdag 22 oktober 2015


In de herfst en de winter heeft Huistheater De Steenakker in Haps een cabaretserie met vier jonge, bekende en minder bekende talenten.
Jochen Otten start de serie op vrijdag 30 oktober met een try-out van ‘Overwegend Droog’.
In de maand november zijn drie jonge vrouwen aan de beurt met try-outs van Dian Liesker op vrijdag 13 november en Maartje & Kine op vrijdag 27 november. De serie sluit vrijdag 15 januari af met een reprise van ‘Code Rood van Patrick Nederkoorn.
Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 17,50.

Boek je één cabaretvoorstelling uit deze serie dan kun je een tweede boeken voor € 10,- Info & reserveren: www.desteenakker.nl


De houtkachel brandt, het is het tijd om binnen, in het sfeervolle huistheater van de Steenakker, te genieten van cabaret. Dat kan met thema’s die gaan over het weer en aangeschoten wild in de herfst, met een muzikaal cabaretfeest voor de feestmaand, en vreemde hersenspinsels in de winter (…).
Jochen Otten is in Overwegend Droog liever zeiknat of kurkdroog, hij wil niets daartussenin. Met diepgang en droge humor slingert hij je van hoge naar lage drukgebieden. De verwachting is dat Otten hier en daar wat buiig zal zijn, maar hij werkt toe naar een heldere lucht. Overwegend Droog is een programma over een man met buien die opklaringen vond. Vast staat dat de toeschouwer het in elk geval niet lang droog houdt (…). Jochen Otten is vanaf twee november elke zaterdag te zien op NPO 3 in het programma ‘Sluipschutters’.

De kracht van Dian Liesker is de manier waarop ze vertelt. Een nuchtere toon, haar absurde wendingen en logica. Tien onderwerpen verder en ze kan met een klein knikje nog even ergens op terugkomen. Dian Liesker speelde 2 jaar bij Comedy Train, won de persoonlijkheidsprijs van Cameretten 2010 waarna ze zich ontwikkelde tot een innemende performer met een grof randje. De journalist vs de cabaretier. Twee rollen die dagelijks vechten om Dian. Maar Dian vecht in Aangeschoten Wild vrolijk terug. Een beetje Aangeschoten. Een tikkeltje Wild.

In De Goldberg Machine van Maartje & Kine vallen muziek en techniek samen in een komische show over uitvindingen, dromen en kettingreacties. Een duik in een wereld van wetenschappers en inventieve componisten. Uiteraard verpakt in de geheel eigen Maartje & Kine-stijl: humor, catchy balkanbeats, klassiek met een twist en virtuoze folk uit alle werelddelen. Op viool, accordeon, banjo, ukelele, balalaika, trompet, piano en nog veel meer andere instrumenten. Kortom: Feest! De voorstelling is al vóór de première in januari meer dan 90 keer verkocht aan diverse theaters. Maartje & Kine traden op bij oa. DWDD, de Top 2000, KunststofTV, Tijd voor Max, Lowlands, Oerol en in de Eindemaandsshow van Martijn Koning op HumorTV, waar ze de actuele intermezzo’s verzorgden.

Tenslotte fileert Patrick Nederkoorn met zijn debuutprogramma de participatiesamenleving. Code Rood is een persoonlijk en geëngageerd programma. Het is een enerverende rit waarin veel gelachen wordt, vooral op die momenten waarop je het eigenlijk niet wilt. Patrick Nederkoorn studeerde, net als onder andere Pieter Derks en Louise Korthals, aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. Ook treedt hij regelmatig op als dagvoorzitter, presentator of zanger van kleinkunstnummers.

De vier cabaretvoorstellingen vinden plaats op vrijdagavonden en beginnen om 20.15 uur. Na afloop is er een nazit met een hapje en Meet&Greet. De Steenakker heeft beperkt aantal plaatsen: wees er op tijd bij. Info & reserveren: www.desteenakker.nl