Deel dit artikel ‹ Terug

Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2015 in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


Winnaar VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2015
‘Uiterst relevant, veelzeggend, inhoudelijk en geestig’

André Manuel
Het Geval Apart

André Manuel gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: als plek waar je dingen onomwonden kan zeggen. Hij is een compromisloze bulldozer wiens shows vol harde grappen en beledigingen zitten. Maar Manuel zet ze zo slim en functioneel in dat je niet anders kan dan de eindconclusie van de Volkskrant dik onderstrepen: ‘Niets en niemand ontziend beuk-cabaret. André Manuel discrimineert niet, hij jaagt iedereen over de kling. (...) Hij gooit alles in de blender en tovert een fantastische cocktail tevoorschijn. Die smaakt bitter als gal, maar heeft een wonderlijk zoete afdronk. André Manuel is een van de interessantste cabaretiers in Nederland.’

Lovende woorden en veel sterren van de pers:
‘André Manuel hakt erin met harde show. De in hoog tempo gedebiteerde grappen zijn functioneel, effectief en in een pakkend kader gezet. Ze gaan over de angstige vraag of we nog kunnen zeggen wat we willen. (...) Zo is Manuels nieuwe programma één van de beste uit zijn hele oeuvre. Het zou hem hoognodig bekender moeten maken.’ (NRC ****)
‘André Manuel is scherper dan ooit. Hij strooit zout in een recordaantal wonden en zoekt de grens van beschaving op. Toch is ‘Het Geval Apart’ meer dan een vrijblijvende opsomming van grove beledigingen, want onder zijn grijnzende gelaat zie je de wanhoop borrelen en ontroert hij muzikaal zijn publiek.’ (Het Parool ****)
‘Fantasierijke betogen, vermakelijke oplossingen en gitzwarte grappen.’ (Dagblad van het Noorden ****)

Met dit programma won André Manuel de VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2015, de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen!

Schouwburg Cuijk
Do 22 oktober, 20.15 uur
www.bunkertheaterzalen.nl
www.maneman.nl 
www.schouwburgcuijk.nl