Deel dit artikel ‹ Terug

Deel Van Abbe collectie even in Sint Anthonis

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015


Al ooit een bezoek aan het Van Abbemuseum in Eindhoven gebracht? Zo niet dan kunt u in de week van 9 tot en met 23 oktober dichtbij huis terecht.
In de hal van het gemeentehuis van Sint Anthonis is door de Kunstkring een pop-up museum met hoogwaardige replica’s van meesterwerken uit de Van Abbe collectie te bekijken. Dit pop-up museum is gratis toegankelijk en de Kunstkring als ook de gemeente heten iedereen van harte welkom om het pop-up museum te bezoeken!

In het pop-up museum vindt u onder andere werken van Carel Willink, Andy Warhol, Jan Vercruysse, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Wassily Kandinsky, Asger Jorn, Theo van Doesburg en René Daniëls. Het zijn natuurlijk replica’s maar het “voelt” toch als iets heel bijzonders.
Als dit initiatief succesvol is, overweegt het Van Abbemuseum om ieder jaar werken beschikbaar te stellen en hier ook de scholen bij te betrekken. Natuurlijk is de achterliggende gedachte dat u zo enthousiast raakt, dat u besluit een dagje uit te trekken voor een bezoek aan Eindhoven en een kijkje te nemen bij de originele schilderijen.

Openingstijden
U kunt het pop-up museum op de volgende tijden bezoeken: doordeweeks van 9.00 tot 17.00 uur, op maandagavond tot 18.30 en vrijdagmiddag is het gemeentehuis dicht vanaf 12.30 uur. Enkele werken moeten helaas een dagje eerder terug in verband met een scholenproject elders in Brabant. Maar, komt u op maandag 12 of dinsdag 13 oktober dan zijn alle 10 werken aanwezig.
www.kunstkring.com