Deel dit artikel ‹ Terug

Kolkende swing en meeslepende verhalen door het puikje van de Nederlandse jazzscene.

Geplaatst op: woensdag 7 oktober 2015


New York Round Midnight
A Night at the Club

In New York Round Midnight wordt u meegenomen naar het roerige nachtleven rond Broadway in New York. U daalt af in de jazzclub, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en u wordt meegenomen in dampende sferen en meeslepende verhalen. Geniet van kolkende swing en ontmoet bijzondere muzikale persoonlijkheden.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscène nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

De aanstekelijke swing van Count Basie en Frank Sinatra, de ingetogen kwetsbaarheid van Billie Holiday en Miles Davis, de opzwepende hardbop van Art Blakey & The Jazz Messengers en de verfijnde improvisaties van Oscar Peterson en Dave Brubeck; voor sommigen zal het een feest van herkenning zijn, voor anderen een enthousiasmerende (hernieuwde) kennismaking met de muziek waarbij steevast het hier en nu omarmd en gevierd wordt.

Daarnaast krijgt u aan de hand van intieme portretten en smakelijke, exclusieve anekdotes een kijkje achter de schermen van de jazz. De muziek komt extra tot leven doordat de nummers op een toegankelijke, bevlogen manier in het moderne leven worden geplaatst. Er wordt een unieke en persoonlijke kennismaking geboden met de helden die de muziek hebben gemaakt tot wat hij is: een onmisbaar en inspirerend onderdeel van het leven. Jazz was, is en zal altijd blijven.

Line Up:
Vocals Deborah J. Carter
Vocals Paul van Kessel
Piano Miguel Rodríguez (Young VIP Tour 2014)
Trompet Ellister van der Molen
Altsax Rolf Delfos
Tenorsax Ben van den Dungen
Tenorsax Alexander Beets
Contrabas Marius Beets
Slagwerk Gijs Dijkhuizen
Verteller Koen Schouten (auteur Jazzhelden, Volkskrant)

Daarnaast wordt bij elke show een jong Nederlands jazztalent gepresenteerd. De productie is mede mogelijk gemaakt door Sena. Bij elke show is een vertegenwoordiger van Sena aanwezig op de informatiestand.

SchouwCafé | de keuze van… Henk Roelofs & Frank van Hulst
muziek | jazz
Zo 18 oktober, 15.30 uur
www.newyorkroundmidnight.nl
www.jazznjazz.nl

www.schouwburgcuijk.nl