Deel dit artikel ‹ Terug

Realistische schilderijen Jan Teunissen uit Best bij Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015


Kunsthandel Gennep presenteert u deze maand de realistische schilderijen van kunstenaar Jan Teunissen uit Best!

Jan Teunissen (1949) groeide op in Zeelst, onder de rook van Eindhoven. Hij woont en werkt in het eveneens in Noord-Brabant gelegen Best.  Aanvankelijk volgde hij een technische opleiding en hij studeerde af als bedrijfskundig ingenieur. Voornamelijk als autodidact heeft hij zich  vanaf 1983 bekwaamd in het ambacht van de realistische schilderkunst. Tot 2002 deed hij dat naast een baan in het bedrijfsleven, om zich  daarna volledig op het schilderen te richten.

Het bestuderen van vele kunstwerken van de oude meesters, het te rade gaan bij collega-schilders, en vooral het blijven experimenteren met  materialen en onderwerpen, brachten hem de vaardigheid om op verantwoorde en ambachtelijke wijze realistische schilderijen te maken. De  werken van Jan Teunissen genieten meer en meer aandacht en waardering, zowel nationaal als internationaal. Schilderijen van Jan  Teunissen – in olieverf op paneel – komen op ambachtelijke wijze tot stand. De werken zijn waarheidsgetrouw geschilderd, veelal in een  klassieke, sfeervolle ambiance. Een moderne uitstraling wordt echter niet geschuwd. De kunstschilder brengt een grote verscheidenheid aan onderwerpen: stillevens, bloemen, portretten, dieren, en meer.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te  bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Roos Hobé, Manne Mannes, Erlinde Ufkes Stephanus, Cornelis Schouten,  Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille,  Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma  Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens,Thijs Heijnen, Miranda  Karskens, Ginie Ruitenbeek e.a.!

www.kunsthandel-gennep.nl