Deel dit artikel ‹ Terug

Dubbel concert Amerikaanse Folk, Blues en Bluegrass in De Steenakker Haps

Geplaatst op: vrijdag 2 oktober 2015


Zondag 11 oktober spelen de uit de USA overgekomen muzikanten Tom Mank, Sera Molen, Terry Burns en Ron Kristy in wisselende bezettingen in Huistheater De Steenakker, Steenakkerstraat 5 in Haps.
Aanvang: 16.00 uur Entree: 17,50.
Info&Reserveren: www.desteenakker.nl

Tom Mank en Sera Smolen werken al samen sinds 1994. Samen treden ze op en schrijven ze nummers. Mank is autodidact als singer-songwriter en richt zich vooral op de folk, blues en bluegrass. Smolen is celliste met een klassieke conservatorium achtergrond. Naast haar vele bijdragen aan allerlei soorten van orkesten en gezelschappen, is zij onder andere universitair docent en directeur van het New Directions Cello Festival.

De twee laten hun muzikale roots versmelten tot een samengestelde stijl. Gitaar, cello en zangstem vormen zo een perfecte combinatie, met de cello in de rol van bas, aanvullend op het gitaargeluid of als solo instrument. Hun nieuwste album heet ‘Swimming in the Dark’, waar een keur aan muzikanten uit Ithaca, Woodstock en Europa een bijdrage aan leverde. Eerdere albums van het duo, ‘Paper Kisses’ en ‘Where the Sun Meets the Blue’, zijn zowel in de USA als in Europa enthousiast ontvangen.

Terry Burns en Ron Kristy vormen sinds 1997 het duo ‘Burns & Kristy’. Ze zijn ook met elkaar getrouwd. In de muziekscène van country hoofdstad Nashville zijn het bekende en geliefde muzikanten.

De muziek van de vier muzikanten kenmerkt zich als poëtisch, klassiek, spannend, werelds en geestverruimend. Tom Mank wordt wel eens vergeleken met Leonard Cohen en Van Morrison. De muzikanten spelen in wisselende bezettingen samen tijdens dit concert. Ze maken een tour van drie weken door Nederland. Als eerste is De Steenakker aan de beurt.

Na afloop is er in Huistheater De Steenakker een sfeervolle nazit met huisgemaakte soep en Meet&Greet. Beperkt aantal plaatsen: wees er op tijd bij!

www.desteenakker.nl