Deel dit artikel ‹ Terug

Programma Roepaen Ottersum

Geplaatst op: woensdag 30 september 2015


Film ontmoet muziek in Roepaen-kapel

In samenwerking met het GoliTheater uit Goch vertoont Roepaen Podium in haar imposante kapel beroemde filmscenes op groot scherm. Bij een kloosterbioscoop blijft het echter niet. De fragmenten uit de vertoonde filmklassiekers worden namelijk live begeleidt door ‘The Oscars’, een pseudoniem van de opkomende maar toch al zeer populaire, Nederlandse rockband The Pheromones.

“The Pheromones zijn een gloednieuwe Nederlandse rocksensatie zonder fratsen. Met een rocksound die af en toe refereert naar die uit de jaren ‘70 en ’80, steken ze simpelweg de handen uit de mouwen en werken het zweet op hun voorhoofd. Kortom, gewoon lekkere Rock!”, aldus Tonny Kuijpers van Roepaen Podium. De bekende Britse rockband Status Quo ontdekte het debuutalbum van The Pheromones eind februari van dit jaar en was direct verkocht van hun muziek. Naar aanleiding van deze muzikale confrontatie heeft de bassist van Status Quo zelfs een internationale tour gehad met The Pheromones.

Hun pseudoniem, ‘The Oscars’, werd opgericht door de gebroeders Slager in 2005. Vanaf die tijd toeren ze met enige regelmaat met hun programma genaamd ‘The Soundtrack Experience’ langs de Nederlandse podia, waarbij ze, ondersteund door legendarische filmbeelden, klassieke soundtracks spelen. Men kan hierbij denken aan filmmuziek van onder meer Pulp Fiction, 2001 A Space Odyssey, The Godfather, Once Upon A Time In The West, From dusk till Dawn, James Bond, Turks Fruit, The Big Lebowski,The Blues Brothers, The Good, the bad and the ugly en van vele andere beroemde films. “De combinatie tussen filmbeelden en live soundtracks zorgt ervoor dat de toeschouwer zowel de muziek als de filmbeleving intenser ervaart dan bij enkel beeld of geluid”, aldus Toon Schraven van Roepaen Podium.

The Oscars is op zaterdag 3 oktober om 20:00 uur. Een ticket kost €9,- (vvk) inclusief popcorn en een consumptie en is te verkrijgen via roepaen.com.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jazzsensatie Jill Barber verkent genres met haar broer

Jill Barber is in thuisland Canada een beroemdheid in de Jazz-pop scene. Met haar karakteristieke stem, die de ene keer kinderlijk onschuldig klinkt en de andere keer verleidelijk hees, moet de rest van de wereld volgen. In het geluid van haar zesde album, getiteld Fools Gold, blijft Barber herinneringen oproepen aan lang vervlogen tijden. Het ademt vintage met Motown Soul, Franse chansons en Jazzy Roots. Samen met haar broer Matthew Barber zal Jill op zondag 11 oktober om 16:00 uur de nightclub van Roepaen met deze nostalgische geluiden verwarmen.

Voor ‘Fools Gold’ kleurde de romantische jazzzangeres buiten de lijntjes van verschillende traditionele genres zoals folk, jazz en motown en wist van deze invloeden een harmonieus en eigen geheel te maken. Daarbij schakelde ze de hulp in van haar broer Matthew. Matthew Barber’s achtste album 'Big Romance' combineert het melancholisch dromerige van Jackson Browne met rootssongs zoals Ryan Adams ze ook maakt. “Samen met zijn swingende, aanstekelijke zus en met een sexy saxofoon in een forse wolk nostalgie, belooft dat een mooie avond te worden!”, aldus Erik Harbers van Roepaen.

Een kaartje voor Jill & Matthew Barber kost €14,50 in de voorverkoop via roepaen.com.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

JOIA opent nieuw undercoverseizoen bij Roepaen

Na een succesvol eerste seizoen met undercoversessies besloot Roepaen een tweede seizoen te openen. Omdat Roepaen dat niet onopgemerkt voorbij wilde laten gaan koos het podium ervoor om hiervoor de hulp in te schakelen van een bekende en trouwe Roepaen-artiest; JOIA. Samen met een tweede voor het klooster welbekende muzikant, Tjebbe Zeeman, verzorgen zij op vrijdag 16 oktober om 21:00 uur de tribute aan Led Zeppelin.

“Deze cover werd eerder op de kloosterplanken opgevoerd tijdens Woodstock@Roepaen in 2014”, aldus Tonnie Kuijpers van Roepaen. “Omdat hij destijds zo’n sterke indruk achterliet zagen we in de tribute aan Led Zeppelin een zeer geschikte opener van dit nieuwe undercoverseizoen”. Niet alleen de cover is zogezegd vertrouwd voor het Roepaen-publiek, ook de artiesten die deze uitvoeren zijn inmiddels welbekend. Zo schitterde JOIA onlangs nog op de kloosterplanken met haar nieuwste nummers tijdens de Open Monumentendag, en was Tjebbe Zeeman vorige maand de gitarist tijdens het Cream-optreden op Woodstock@Roepaen.

Evenals bij Woodstock is het concept van de undercoversessies dat een speciaal samengestelde muziekformatie een spectaculaire ode aan ´de muzikale groten der aarde´ opvoert. Met een verkoop van meer dan 200 miljoen albums wereldwijd, mag Led Zeppelin zich hier met recht toe rekenen. Dankzij nummers als ´Stairway to Heaven´ en ´Whole Lotta Love´ heeft de band zijn aandeel in de rockindustrie nog altijd niet verloren.

Alle tribute-sessies beginnen om 21:00 uur en een ticket kost €9,- in de voorverkoop via roepaen.com. Na afloop biedt een huis-DJ alle mogelijkheid om gezellig na te borrelen.

www.roepaen.com
Kleefseweg 9
Ottersum