Deel dit artikel ‹ Terug

Mijlpaal vroeg bereikt

Geplaatst op: maandag 28 september 2015


Eerder dan in voorgaande jaren het geval was mocht het Oorlogsmuseum Overloon zijn 100.000e bezoeker noteren voor het lopende jaar.

Op zondag 27 september was mevrouw Van Bergen uit Mook de honderdduizendste bezoeker die dit jaar het Overloonse museum bezocht. Samen met haar man wilde zij aan haar kleinkinderen het museum laten zien. Ze werd nietsvermoedend ontvangen door directeur Erik van den Dungen en ontving van hem het boek De Slag bij Overloon. En omdat het voor het museum toch weer om een klein feestje ging, werd familie Van Bergen ook getrakteerd op koffie, fris en gebak.

Ook in eerdere jaren haalde het museum regelmatig deze mijlpaal, maar het was inmiddels negen jaar geleden dat dit al in september plaatsvond. Het museum mag zich dit jaar in een grote belangstelling verheugen, enerzijds doordat het een speciaal herdenkingsjaar is en anderzijds door de verschillende evenementen die het eerder dit jaar organiseerde. Daarmee zit het museum nog goed op koers om de gewenste bezoekersgroei, namelijk 130.000 in 2017, te halen.

www.oorlogsmuseum.nl