Deel dit artikel ‹ Terug

Tongelaar in woord en beeld in voorprogramma bij Matineebios in Myllesweerd

Geplaatst op: vrijdag 25 september 2015


Op vrijdagmiddag 2 oktober is het in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill tijd voor de Matineebios. Voordat die middag  echter de hoofdfilm Brabançonne van start gaat, is er een speciaal voorprogramma. Dat met de 20 minuten durende film Tongelaar in woord  en beeld. Dit is een film van filmer Jan Franken met Willy Sweens als verteller en gaat over Tongelaar van toen en nu. Zeker voor de inwoners  van Mill die Tongelaar nog van vroeger kennen een film die veel herinneringen zal oproepen. De toegang bedraagt slechts 5,00 euro en dit is  inclusief een consumptie. Kaartjes zijn online te reserveren via www.myllesweerd.nl, via een mailtje naar filmhuis@myllesweerd.nl en af te  halen aan de balie van Myllesweerd. Aanvang 14.00 uur.

Vrijdag 2 oktober 2015 – 14.00 uur
Brabançonne - De Vlaamse harmonie Sint-Cecilia en het Waalse En Avant zijn allebei geselecteerd voor de grote Europese finale. Wanneer de solist van Sint-Cecilia dood neerstort op het podium heeft Elke, dochter van dirigent Jozef, een idee om alsnog hun finale te redden: de  fantastische trompettist Hugues weghalen bij de Walen.
Brabançonne is een muzikale romantische komedie waarin geen middel wordt geschuwd om elkaar de loef af te steken: list en bedrog, solo’s  en duetten en ja, zelfs de liefde.

Woensdag 21 oktober 2015 – 20.00 uur
Whiplash - Andrew is een veelbelovende 19-jarige drummer. Hij studeert aan een berucht conservatorium in Manhattan. Hij wil echter niet  zomaar een muzikant zijn. Achtervolgd door de mislukte carrière van zijn vader, die schrijver was, en de angst dat het wel eens genetisch kan  zijn, droomt hij ervan om de top te bereiken. Vastbesloten om niet in de voetsporen van zijn vader te treden oefent hij dagelijks tot zijn handen  bloeden. De druk wordt nog groter als hij wordt uitgekozen om in de schoolband te spelen onder leiding van de beruchte Terence Fletcher, een  muziekleraar die omstreden methodes toepast om het potentieel van zijn student naar boven te halen.

Meer weten over het film- en theaterseizoen 2015 – 2016 in Cultureel Centrum Myllesweerd? Bezoek dan www.myllesweerd.nl, like de  Facebookpagina of volg Myllesweerd op Twitter. Ook kunt u een gratis abonnement nemen op de nieuwsbrief die per mail naar u toekomt. Ook  hiervoor kunt u zich via de website aanmelden.

www.myllesweerd.nl
filmhuis@myllesweerd.nl