Deel dit artikel ‹ Terug

2 Fitlanders in de finale van de 'Hellmond Throwdown'

Geplaatst op: woensdag 23 september 2015


 De Hellmond Throwdown is de eerste Nederlandse CrossFit-competitie. Deze competitie bestaat uit een serie van vier toernooien, een aan het eind van elk kwartaal. Elk toernooi heeft zijn eigen winnaars, en deelnemers bouwen ook een puntentotaal op voor het algemeen klassement. Aan het einde van het jaar worden de nummers 1 van iedere divisie gekroond tot “HTD kampioen 2015”.
Zondag 20 september was het derde toernooi waarvoor het team van CrossFit Mill (Fitland) met 6 sporters naar CrossFit Helmond ging. Het toernooi bestaat uit 3 kwalificatiewedstrijden (WOD’s) voor iedere deelnemer. Daarna strijden de 8 hoogst geplaatste atleten tegen elkaar in zogenaamde 1 tegen 1-battles
 
Indrukwekkende 2e plaats voor debutante Marlou Stax
Na de eerste twee kwalificatiewedstrijden stond Marlou nog niet bij de hoogst geëindigde acht deelnemers van de dag. De derde kwalificatiewedstrijd vond plaats in het zwembad van Helmond. Deze bestond uit 200 meter zwemmen en daarna zoveel mogelijk rondes van 100 meter rennen binnen een totale tijd van 10 min. Marlou zwom en sprintte zo hard dat zij zichzelf terug knokte naar een plek in de kwartfinales. Samen met Marlou wisten ook Jane van Oort en Cécile van de Peppel van CrossFit Mill zich te plaatsen voor de laatste acht.
In de kwartfinale bleef de fighting spirit van Marlou hoog en ze wist met een rotgang korte metten te maken met de 35 burpees die als workout klaar stonden. Met deze winst plaatste zij zich door naar de halve finale. Op pure wilskracht wist ze vol te houden en met 1 punt verschil te winnen van haar meer-ervaren tegenstandster. Na 5 slopende workouts stond ze daar: De finale! Ondanks dat Marlou alles gaf was niet genoeg om tegen Romy van de Kerkhof van CrossFit Helmond de 1e plaats binnen te slepen.

Julian van Oostrum - 3 maal is scheepsrecht
Voor Julian (masterklasse 40+) was het afgelopen weekend zijn derde toernooi uit deze competitie. Na een vervelende rugblessure had Julian een maand geleden twee weken trainen moeten missen. Gelukkig zorgde de “Mylogenics-behandelingen” van CrossFit level 2- en personal trainer Frank van Meurs voor een spoedig herstel.
 
Voor de eerste keer lukte het Julian nu om in Helmond de finale te halen. In de finale genaamd “Straight outta Hellmond” moest hij tegen zijn tegenstander Vincent van Hoegee van CrossFit Oss drie rondes roeien en drie rondes Toes to Bar (hierbij hang je met je handen aan een rekstok en moet je deze met je tenen aantikken) een beweging waar je de benen richting de stang zwaait om netjes met je tenen de stang aan te tikken) doen.

Na een eerste ronde roeien die redelijk gelijk op gaat pakt Julian de voorsprong met de eerste series Toes to Bar. In de tweede ronde roeien stampt hij met  maximale inspanning zijn voeten in de voetsteunen, hij sterkt zijn benen en hangt naar achter om uiteindelijk met zijn armen maximaal te accelereren. Met een vliegens vlug tempo roeit Julian zijn calorieën weg om de voorsprong op zijn tegenstander steeds groter en groter te maken. Na zijn laatste serie roeien keert Julian terug naar de pullup-stang om daar zijn laatste serie Toes to Bar te maken. Het publiek en vooral de rest van het wedstrijdteam van CrossFit Mill tellen luidkeels mee af: “Nog 3 Julian AF-MA-KEN! DOOR-GAAN nog TWEE! Nu de laatste!” En dan barst het feest los, na 3 keer meedoen flikt hij het. Julian van Oostrum wint de Hellmond Throwdown 15.3 als master-atleet.

Met deze overwinning pakt Julian ook de eerste plaats in het algemene klassement. Met nog 1 wedstrijd in december is de vraag: “Wordt Julian kampioen van het jaar”?

Foto: 1e plaats voor Julian van Oostrum en 2e plaats voor Marlou Stax op CrossFit-wedstrijd